25 / 08 / 2024

Simav'a yapılacak yeni hastanenin arsa tapusu alındı!

Simav'a yapılacak yeni hastanenin arsa tapusu alındı!

Kütahya’nın Simav Belediyesi yaklaşık 4 yıldır gündemden düşmeyen 150 yataklı modern hastane binasının Leylekkürü mevkiine yapımı için verdiği tüm sözleri çok kısa bir sürede yerine getirdi...




Kütahya’nın Simav Belediyesi yaklaşık 4 yıldır gündemden düşmeyen 150 yataklı modern hastane binasının Leylekkürü mevkiine yapımı için verdiği tüm sözleri çok kısa bir sürede yerine getirdi.


Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, hastane binası için Sağlık Bakanlığı tarafından uygun görülen Leylekkürü mevkkindeki mülkiyeti belediyeye ait Yeni Mahalle 495 ada 61 parseldeki 31 bin 372 metrekarelik alanın Maliye Hazinesine deviri ile ilgili tüm pürüzleri ortadan kaldırdıklarını ve yerin tapusunu Mal Müdürü Ayşe Alpaslan’a teslim ettiklerini bildirdi.


Simav halkına faydalı olacak her hizmetin altında imzaları bulunacağını ifade eden Başkan Özkan, “Sağlık Bakanlığı tarafından ilçemize yapılmak istenen 150 yataklı 5 yıldızlı otel konforundaki hastane binası için artık hiçbir engel kalmadı. Belediyemiz bunun için üzerine düşen görevi ve tüm sözleri en kısa sürede yerine getirdi. Bizler Simav’a gelecek hiçbir hizmeti engellemeyeceğiz. Kamu ve özel sektör tarafından ilçeye yapılacak her türlü yatırımın önünü açan ve halkına yardımcı olan bir belediyecilik anlayışı sergileyeceğiz” dedi.


Hastane yerinin tapusunun Mal Müdürlüğüne verilmesiyle ilgili Belediye de sade bir tören düzenlendi. Törende Simav’ın yeni Devlet hastanesinin yapılacağı yerin tapu devri yapıldı. Leylekkürü mevkiinde Sağlık Bakanlığının uygun bulup istediği 31 bin 372 metrekarelik alanın tapusu plan tadilatı yapıldıktan sonra Simav Mal Müdürü Ayşe Alpaslan’a teslim edildi.



Akit Haber


Geri Dön