02 / 05 / 2024

3. Havalimanı ihalesi 3 Mayıs 2013'te yapılacak!

 3. Havalimanı ihalesi 3 Mayıs 2013'te yapılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a yapılacak yeni havalimanının ihale tarihini açıkladı.




Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ''İstanbul'a yapılacak yeni havalimanının işletme süresi 25 yıl olacak, girişimciler, DHMİ'ye ödeyecekleri kirada yarışacak. İhale ilanına yarın çıkılacak ve ihale 3 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak.''


120 bin kişiye istihdam


Binali Yıldırım, İstanbul'a yapılacak 3. Havalimanı'nın ilk etabının yer tesliminin ardından 42 ay içinde tamamlanmasını hedeflediklerini bildirdi. Yıldırım, havalimanının tam kapasiteyle hizmete girmesiyle toplam 120 bin kişiye istihdam sağlanacağını açıkladı.


İstanbul'un potansiyeli Paris kadar


Bakan Yıldırım, İstanbul'un potansiyelinin en az; yılda 50 milyon turistten 60 milyar Avro gelir elde eden Paris kadar olduğunu söyledi.


Dünyanın en büyük havalimanı olacak


Yıldırım, yeni istanbul havalimanı dünyanın en büyük havalimanı olacak ve yap-işlet-devret yöntemiyle gerçekleşecek. Yeni havalimanının yapılacağı yer, fiziki konumu itibariyle Avrupa ile Asya'nın en kolay lokasyon yeri.


AA


Geri Dön