09 / 05 / 2024

Sinpaş, 'Evim prim yapmadı' diyenin parasını geri verecek

Sinpaş, 'Evim prim yapmadı' diyenin parasını geri verecek

Sinpaş garanti belgesi uygulaması ile teslim tarihinden sonraki bir yılda "konutum prim yapmadı" diyen iade edebilecek



Sinpaş GYO, "Para Katlama Sanatı" sloganıyla yeni bir kampanyaya start verdi. Sinpaş GYO'nun satıştaki ve 2010'da satışa çıkacak projeleri için geçerli olacak kampanyada, daire alan tüketiciler, konutlarını teslim aldıktan sonra bir yıl içinde konutları prim yapmadığı takdirde iade edebilecekler ve ödedikleri paranın tamamını geri alabilecekler. Konutunu geri iade etmek istemeyenlere ise yine yine teslim tarihinden sonra 1 yıl geçerli olmak üzere kira garantisi sunuluyor. Kampanya'dan satışı süren Bosphorus City, Aqua City 2010, Lagün ve Bursa Modern projeleri ile 2010'da satışa çıkacak, Bosphorus City Saraylar etabı ile Bomonti projesinden daire alanlar faydalanabilecek.

ANAPARA GARANTİ
Sinpaş GYO CEO'su Ömer Faruk Çelik, düzenlediği sohbet toplantısında, Sinpaş GYO'nun hayata geçirdiği tüm projelerin bugüne kadar yüksek oranlarda prim yaptığına değinerek, bundan sonrası içinde Sinpaş projelerinin prim yapmaya devam edeceğini bu kampanya ile de tüketiciye ana para garantisi sunarak güvence verdiklerini söyledi. Çelik, Sinpaş Grubu bünyesindeki Sinpaş Kentsel Hizmetler isimli bir şirketlerinin bulunduğuna değinerek, "Bu şirketimiz Sinpaş projeleri ve Sinpaş müşterilerine hizmet veriyor. Evlerini satmak veya kiralamak isteyen müşterilerine bu işlemleri en kazançlı şekilde yapmaları için aracılık ediyor. 1 yıl içinde evini iade etmek isteyenlerin evleri, ana paraları ödenerek geri alınacak. 1 yıldan sonra evini satmak isteyenlere ise 2. El piyasada satış için aracılık yapılacak" dedi.
Sabah

İlgili haber

Sinpaş, memnun kalmayan müşterilerine paralarını iade edecek

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Sinpaş'tan para katlama kampanyası

Sinpaş GYO, `Para Katlama Sanatı' adında yeni bir kampanya başlattı

Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, 2010 yılı boyunca geçerli olacak kampanyaya göre, bugünden itibaren Sinpaş'tan ev alan tüm müşterilerin anaparasının Sinpaş tarafından korunacağını açıkladı. Çelik, yatırımından memnun olmayanların ev tesliminden sonra  1 yıllık süre içinde parasını geri alabileceğini belirtti. Çelik, "Ev alanlara bir garanti belgesi veriyoruz. 3 ay içinde evleri isterlerse kiraya veriliyor, isterlerse 1 yıl içinde paraları geri ödeniyor. 1 yıldan sonra evlerini satmak istiyorlarsa kentsel hizmetler bunu 2. el olarak satmaya çalışıyor. Bu durumda yüzde 3 hizmet bedeli alınıyor. 2010 yılına böyle bir açılımla başlamak istedik"
diye konuştu.
Milliyet

Sinpaş `ana para garantisi'yle konut satışını başlatıyor

Sinpaş, ev alan bütün müşterilerine ana para garantisi veriyor. Sinpaş'ın bugünden itibaren tüm projelerinde 1 yıl içinde evinin prim yapmadığını düşünen müşteriye ana parası iade edilecek.

Sinpaş GYO'nun 2010 yılı yenilik ve planlarını açıklandığı toplantıda konuşan Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Artık bizden ev alan her müşterinin ana parası garanti altında. Yaptığımız konut bir yıl içinde prim yapmıyorsa müşterimize ödediği parayı geri vereceğiz. Bunun dışında konut teslimi gerçekleşen müşteri yine 1 yıl içerisinde bize başvurduğu takdirde satın aldığı evi 3 ayda kiralama garantisi veriyoruz. Ayrıca evin satılmasını istiyorsa da biz satın alacağız" dedi.

Amaç ev alana moral vermek

Düzenledikleri kampanyayla amaçlarının ev alana moral vermek ve konut sektörünü canlandırmak olduğunu belirten Çelik şunları söyledi: "Biz bu projeyle sektörün önünü açmak istiyoruz. İnsanlar bir garanti görüp ev almaya yönelsinler istiyoruz. Gayrimenkul uzun vadeli bir yatırım aracı. Sinpaş projeleri de böyle. Sinpaş'tan ev alan müşterilerimizle hiçbir zaman ilişkimizi kesmiyoruz. Bizden ev alan müşterimiz ilerde evini satmak istiyorsa satış için yardımcı oluyoruz. Aynı yardımı kiralamada da gösteriyoruz."

2010 yılında konut sektöründe krizin yaralarının sarılacağını anlatan Çelik şöyle konuştu: "Gelecek yılda da krizin etkileri görülecek ama bu yılki kadar kötü geçmeyecek. Ama asıl zirve konut sektöründe 2011'de yaşanacak. İnsanlar son 2 yıldır ihtiyaçlarını erteliyor. Türkiye'nin konuta ihtiyacı var. Türk insanının konut özlemi var. Türkiye'de konut çok ucuz. Krizde daha da optimum fiyatlar sunuldu. Sinpaş olarak biz malımız ve projelerimizin arkasındayız ve inanıyoruz ki 2010 yılı hedeflerimize yılın ilk yarısında ulaşacağız."

Devlet teşvikleri işe yaradı

Mart sonu ve Temmuz başı döneminde satış bedeli üzerinden alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı alınan tapu harcı oranı binde 15'ten binde 5'e indirilmesiyle ve 150 metrekareden büyük konutların KDV oranının yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesiyle devletin sektörün önünü açtığını bildiren Çelik sözlerine şunları ekledi : "Teşvikler sayesinde ekonomi canlandı. 2002 yılında 600 bin konut yapıldı ve krizle büyük bir düşüş yaşandı. Bu yıl 453 bin konut yapıldı. Eğer devlet teşvikleri olmasaydı 100 bin konut daha az olacaktı."
Hürriyet

Konutta 'iade garantili' satış dönemi başlıyor
  
Sinpaş, yeni projesiyle satışta olan tüm projelerinde, alıcılara 'evi prim yapmazsa' parasını iade etme garantisi veriyor. Sinpaş İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik 'Kampanyamız çok iddialı. 2010 hedeflerimizi ilk 6 ayda yakalarız' diyor

Sinpaş, farklı sektörlerde uygulanan 'para iadesi' sistemini konut sektörüne taşıyor. Şirket, yeni kampanyasıyla satışta olan ve 2010 yılında satışa sunulacak tüm projelerinden ev satın alan müşterilerine, bu yatırımdan mutlu olmadığı takdirde, evi alıp, ödediği parayı geri iade etme garantisi veriyor. Buna göre, tüketici evi satın aldıktan sonra, 1 yıl içinde Sinpaş'a 'Evim prim yapmadı, memnun değilim' der ise Sinpaş'a bağlı Kentsel Hizmetler evi aynı paraya tüketiciden satın alacak. Sinpaş İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk  Çelik, bu kampanya ile sektöre moral vermeyi ve heyecan yaratmayı planladıklarını belirterek, 'Hala konut almak istediği halde, ekonomik ortama güvenemediği için parasını faizde tutan, 'en azından anaparam dursun' diyen çekingen bir kitle var. Biz bu kampanyamız ile bu kitleyi harekete geçirmek istiyoruz' diye konuştu.

KİRA GARANTİSİ DE VAR
Sinpaş'ın konuttan hizmete, sanayiye kadar birçok sektörde faaliyet gösterdiğini hatırlatarak, 'Kentsel Hizmetler de bu şirketlerimizin bir tanesi. Yıllardır faaliyet alanı olan site yöneticiliğini başarıyla yürütüyordu. Şimdi bu şirketin görevlerine bir de bu eklendi. Kentsel Hizmetler, isteyen tüketicilerin evini geri satın almanın yanı sıra bir de kiralama işleriyle ilgilenecek. Evini kiraya vermek isteyen müşterilere, 3 ay içerisinde o günün piyasa şartlarına göre kiralama garantisi de sunuyoruz. Bu işle de Kentsel Hizmetler ilgilenecek' dedi.

Projelerimiz primli endişemiz yok
KAMPANYADA evini geri satmak isteyen müşteri sayısının fazla olmasından endişe duymadıklarını ifade eden Çelik, 'Şimdiye kadar yaptığımız projelerin tamamı prim yaptı. Son 5 yıla bakacak olursak, Aqua City, yüzde 759, Center Life yüzde 146 primli. Bu dönemde en fazla kazandıran yatırım aracı yüzde 138 ile altın. Biz bu kampanyada hiçbir şekilde risk görmüyoruz. Yüzde 5-6'lık geri dönüşe her zaman hazırız' şeklinde konuştu.

Hedefi ilk yarıda yakalarız
BU kampanyaya çok güvendiklerini ifade eden Ömer Faruk Çelik, 'Biz iade kampanyamızın tüketiciyi tetikleyeceğini satışları önemli ölçüde hızlandıracağını düşünüyoruz. 2010 satış hedefimizi yılın ilk 6 ayında yakalarız' diye devam etti. Çelik, Sinpaş'ın yeni projesi İstanbul Sarayları için önümüzdeki hafta ön talep toplamaya başlayacaklarını, Şişli Bomonti Projesi'nin de konsept projelerinin tamamlandığını sözlerine ekledi.
Şenay KÖŞDERE/Akşam

Sinpaş'tan anapara ödemeli kampanya

Sinpaş GYO, parasını konuta yatırmakta kararsız kalanlar için `anapara' kampanyası başlatıyor. Buna göre Sinpaş, konutun değeri düşerse 1 yıl içinde sattığı rakamdan geri alımı garanti ediyor

Konut sektörünün önde gelen şirketlerinden Sinpaş, faizin ve borsanın düştüğü bir ortamda birikimini mevduatta tutan kararsız yatırımcılar için `anapara ödemeli' yeni bir kampanya başlatıyor. Sinpaş GYO CEO'su Ömer Faruk Çelik, gayrimenkulün uzun vadede en fazla prim yapan yatırım olduğunu belirterek "Konut projelerimiz 5 yılda borsa, döviz ve Hazine bonosuna göre anlamlı primler yaptı. Örneğin Aqua City projemiz 5 yılda yüzde 750 primli. Bu nedenle biz müşterilerimize `Evi teslim aldıktan sonra 1 yıl içinde getirin ödediğiniz rakama geri alalım' diyoruz" diye konuştu.

TÜM PROJELER KAMPANYAYA DAHİL

Çelik, bir yıl sonra konutunu satmak isteyenler olursa da Kentsel Hizmetler şirketinin satışında ya da 3 ay içinde kiralanmasında yardımcı olacağını vurguladı. 2011'den sonra fiyatların zirve yapacağını söyleyen Çelik, kampanyaya tüm projelerin dahil olduğunu vurguladı.
Star


Geri Dön