28 / 04 / 2024

Sinpaş, Gaziantep'e GAP'tan sonraki en büyük projeyi yapacak!

Sinpaş, Gaziantep'e GAP'tan sonraki en büyük projeyi yapacak!

Sinpaş Yapı ve Paralel Gayrimenkul, Gaziantep'e GAP'tan sonraki en büyük projeyi yapacak



Gaziantep'in potansiyelini gören Sinpaş Yapı ve Paralel Gayrimenkul, 1.2 milyar dolarlık yatırımla eylülde Güneydoğu'nun ilk temalı konut projesine başlıyor. 3 bin 467 konutun yer alacağı proje içinde sağlık ve spor alanları da olacak

Sinpaş Yapı, Nakiboğlu ailesine ait Paralel Gayrimenkul ile Güneydoğu ekonomisinin merkezi Gaziantep'te 1.2 milyar dolarlık yatırımla bölgenin en büyük konut projesine imza atacak. Eylülde satışa çıkacak 3 bin 467 konutluk proje Güneydoğu'da GAP'tan sonra hayata geçen en büyük proje olacak. Proje ile ilgili sorularımızı yanıtlayan Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, Naksan Holding'in sahibi olan Nakiboğlu ailesinden Taner Nakiboğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüttüğü Paralel Gayrimenkul ile Gaziantep'in ve bölgenin ilk temalı konut ve yaşam merkezi projesini hayata geçireceklerini söyledi.

1.2 milyar dolar yatırım yapılacak
Çelik projenin Şahinbey Beldesi sınırları içinde 1 milyon metrekarelik bir alanda inşa edileceğini ifade ederek, 1.2 milyar dolarlık yatırım planlanan projenin 3 bin 467 konutun yanı sıra sağlık, sosyal aktiviteve spor alanları ile alışveriş tesislerinden oluşacağını açıkladı. Projenin hemen yanında 10 bin öğrenciye eğitim vermeyi hedeflenen bölgenin ilk özel üniversitesi Zirve Üniversitesi'nin yer aldığı bilgisini verdi. Çelik, eylül ayında projenin tanıtım ve satışlarına, ekim ayında ise inşaatına başlayacaklarını söyledi. Projenin inşaatını ise Paralel Gayrimenkul üstlenecek. Etaplar halinde inşa edilecek projede ilk etap 24 ayda tamamlanarak sahiplerine teslim edilecek" dedi.

Fiyatlar rekabet edebilir olacak
5 mimari ofisin davetli olduğu yarışma sonucunda Mehpare Evrenol'un kurucusu olduğu Mimarlar Worksop Limited tarafından hazırlanan konseptin seçildiği projede Mehpare Evrenol'ün ilk olarak Sinpaş projelerinde başlattığı buçuk oda konsepti yine bu projede de varlığını sürdürecek.En küçük evlerin 3+1 olarak tasarlandığı projede evler 3.5+1, 4+1, 4.5+1, 5+1 seçeneklerinde olacak. Projede Sinpaş GYO'nun İstanbul ve Bursa projelerinde görmeye alıştığımız göl etrafında konumlandırılan villa ve yalı evleri de olacak. Gaziantep projesinde fiyatların rekabet edebilir düzeyde olacağını kaydeden Çelik, "Gaziantep'te evlerin metrekare fiyatları ortalama 800 lira 2 bin lira arasında değiştiğini. İstanbul'daki fiyatlarla Gaziantep'te daire satılamayacağını bü nedenle fiyatların rekabet edilebilir düzeyde tutulacağını" söyledi.

Yelken ve golfle tanıştıracak
PROJENİN ana konseptinin su olacağını ve suyun bir göl olarak tüm projeye yayılacağını ifade eden Çelik, "Suyunun güzelliğinden ve bolluğundan dolayı eski adı Ayıntap yani "Suyun Gözü" olan Gaziantep'in bu özelliğini projeye yansıtacağız. Biyolojik gölet ve peyzaj manzarasına sahip evleriyle proje, Antep'in gelenekleri ve tarihi dokusundan uzaklaşmadan lüks, seçkin ve keyifli bir yaşam sunacak" diye konuştu. Gaziantep'in ilk yelken ve golf kulüpleri de bu proje sayesinde buluşacak. Projede tenis, golf, su sporları gibi farklı spor dallarının yer alacağı spor ve yelken kulübü, anfi tiyatro yer alacak.

Ortadoğu'dan gelen talep, mütakabiliyete takılıyor
ÖZELLİKLE komşu ülkelerin çoğuyla vizelerin kalkmasından sonra, Ortadoğu'dan Gaziantep'e gelen yabancı sayısında artış olduğuna değinen Ahmet Çelik, "Ticari ilişkiler gelişti, çocukarını burada okutmak istiyorlar. Özellikle Suriye, Lübnan, Ürdün gibi ülke vatandaşları Gaziantep projemize ilgi gösteriyor. Yabancıların Türkiye'de konut alımına engel getiren mütekabiliyet düzenlemesi kalkarsa, bu projeden Araplar'a da satış yapabiliriz. Suriyeliler akın akın buradaki alışveriş merkezine, üniversitelere geliyor. Eğer yasa kalkarsa onlar bizim için de müşteri hedef kitlesi olabilir" dedi.
Sabah-Bülent Yoldaş


Geri Dön