02 / 05 / 2024

Sinpaş GYO 16 bin konutla 1.58 milyar TL kar edecek!

Sinpaş GYO 16 bin konutla 1.58 milyar TL kar edecek!

Sinpaş GYO şu anda ürettiği 6 bin konuta ilave olarak önümüzdeki 5 yılda 10 bin konut daha üretecek. 2016"da 10 binlik konut satışı, 6 milyar TL "lik ciro hedefleyen Sinpaş GYO, bu faaliyetlerden 1 milyar 580 milyon TL kar hedefliyor



Sadece önümüzdeki yılı değil, gelecek yılları da planlayan Sinpaş GYO, şu anda ürettiği 6 bin konuta ilave olarak önümüzdeki 5 yılda 10 bin konut daha üretecek. 2016"da 10 binlik konut satışı, 6 milyar TL "lik ciro hedefleyen Sinpaş GYO, bu faaliyetlerden 1 milyar 580 milyon TL kar hedefliyor.

2011 yılı için 4 yeni projede 2 bin 150 konuta daha başlayacaklarını altını çizen Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk çelik, üretimi devam eden 859 bin 933 metrekare inşaata ek olarak 1milyon 268 bin 99 metrekare daha inşaat yapmayı planladıklarını belirtti. Gelecek yıl içinde toplam 2 milyon 147 bin 637 metrekarelik inşaat alanı üzerinde çalışıyor olacaklarını dile getiren çelik, tüm bu devam eden projeler, yeni satışa çıkacak etaplar ve lansmanı yapılacak yeni projelerle birlikte 2011 yılında 793 milyon TL satış hasılatı planladıklarını ifade etti.

Gerçekleştireceği konutların lokasyonlarını İstanbul Bomonti,  Ankara  ve Marmaris olarak işaret eden çelik, Bomonti
"de gelecek yılın ilk çeyreğinde satış ve inşaata başlayacaklarını belirtti. Ankara "nın 2011 "de Sinpaş için ağırlık merkezlerinden birisi olacağını söyleyen çelik, başkentte 4 projeyi birden yürüteceklerini dile getirdi.
Avrupalı zengin müşteri hedefleniyor Ankara çankaya ve Oran"daki arsaları da planlamaya aldıkların belirten çelik, œ ªehrin merkezinde konumlanan bu arsalarda çalışmalar devam ediyor. Bunlara ek olarak Marmaris "te, deniz kenarında yapılacak konut, otel ve apartlardan oluşan bir projemiz daha mevcut. Bu proje içerisinde 4 koy bulunuyor. Daha çok tatil amaçlı ikinci ev olarak düşünülen proje çerçevesinde ilk defa Avrupalı zengin müşterilere yönelik pazarlama faaliyetleri yapılacak. Toplam 173 bin 680 bin metrekare büyüklüğündeki arsa alanında hayata geçirilecek projeye 2011 "de başlanacak  diye konuştu.
2010"da ne yaptı
Sinpaş GYO olarak, 2010"un oldukça hareketli geçtiğini söyleyen çelik, Mart "ta İstanbul Sarayları projesinin lansmanını gerçekleştirdiklerinisöyledi. çelik, œ1. etaptaki 400 konutun yüzde 90"ı 3 ayda satıldı. 2010 yılında bir yandan satışlar devam ederken bir yandan da 2008 ve 2009 yıllarında satılmış olan projelerdeki konutların teslimlerine ağırlık verdik. Lagün ve Bursa Modern projelerinde yaşam başladı. Bosphorus City "de teslimler devam ediyor. Yılsonuna kadar 500 milyon TL ciro hedefi gerçekleştireceğiz  dedi. çelik, iyi bir satış grafiği yakalayarak halka açıldıklarından bu yana toplam 4 bin 682 konut satarak 1 milyar 676 milyon TL ciro elde ettiklerini kaydetti.

Önümüzdeki bir yıllık hedefleri için Bursa Modern ve İstanbul Sarayları"nın üçüncü etaplarını satışa sunması öne çıkaran çelik, Bosphorus City ve İstanbul Sarayları "na komşu olan İstanbul Park, Samandıra "da Troya ve Ankara Büyükesat projelerinin satış ve üretim planlamasının da yapıldığını söyledi.

Bunun dışında 2011"de ˜Nasıl İstersen " ismini verdikleri satış kampanyasına ağırlık vereceklerini ve bu güne kadar yapılmayanı yaptıkların belirten çelik, œKampanya konseptini müşterilerimiz ve potansiyel müşterilerimizden aldığımız geribildirimlerle oluşturduk. Ev almak isteyen ama kafasında soru işaretleri olan herkese biz de Sinpaş GYO olarak œNasıl İstersen  diyoruz. Peşinatı olmayan, ara ödemelerini kendine göre ayarlamak isteyen, hap gibi minik minik ödemek isteyen ya da iki odasını birleştirip tek oda yapmak isteyen bu kampanyada aradığını bulabilecek. Sinpaş GYO müşterileri evine, dekorasyonuna, ödemesine nasıl isterse öyle karar verecek. İster dekorasyonlu, ister dekorasyonsuz satın alacak. Peşinatını, taksitini, ara ödemesini kendisi belirleyecek  diye konuştu.  

Sektör büyüdü ama konutçular düştü
2011 bu sektörün altın çağlarından biri olabilir. ªu andaki inşaat verilerine bakıldığında sektörün yüzde 10-12 büyüdüğü görünüyor. Ama onun alt kırılımına bakıldığında kamu yatırımları artarken konut harcamaları düşmüş.
Genel anlamda ekonomiyi ele aldığımızda 2008-2009 yılında ortada bir toz bulutu vardı, önümüzü göremiyor ve ne kadar ilerlediğimizi bilmiyorduk. Ama şimdi Türk ekonomisinin 2007
"den bir farkı kalmadı. Hiç kimse bu krizde servetini kaybetmedi ama harcama hevesini kaybetti. İstatistiklere baktığımızda, Türkiye "deki siyasi olaylar, gündeme çıktığı dönemlerde konut satışlarının ve harcamaların düştüğünü görüyoruz. Oysa bu belirsizlikler ortadan kalktığında insanlar geleceğe daha umutla bakıyor ve yatırım yapmaya karar veriyor.
İnşaat sektörü ekonominin en zor hareketlenen sektörü. İnşaat sektörü perakende sektörleri gibi hızla hareketlenmez, yavaş hareketlenir. Fakat krizler başlayınca en hızlı inşaat sektörü düşer. Geçen yıl ruhsat olarak 510 bin konutluk ruhsat alındı, bu yıl ruhsat olarak sektör bu seviyenin çok gerisinde.


Geri Dön