28 / 04 / 2024

Sinpaş GYO 2019'da ne kadar kiralama ve satış yaptı?

Sinpaş GYO 2019'da ne kadar kiralama ve satış yaptı?

Sinpaş GYO 2019'da KDV hariç yaklaşık 1,4 milyon TL olan kira sözleşmesi imzaladı ve 136,6 milyon TL tutarında KDV hariç satış işlemi yaptı...



Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Tebliği Madde 40, (3)(ç) bendi uyarınca açıklama yaptı.

2019 yılı içerisinde Sinpaş GYO'nun gayrimenkul portföyüne ilişkin olarak aylık kira bedeli toplamı KDV hariç yaklaşık 1,4 milyon TL olan kira sözleşmesi imzalanmış; konut ve ticari gayrimenkullere ilişkin olarak, Kapadokya Otel satışı dahil olmak üzere, 136,6 milyon TL tutarında (KDV hariç) satış işlemi gerçekleştirildi.

Sinpaş GYO'nun KAP açıklaması:
Sermaye Piyasası Kurulu'nun Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği(III-48.1)'nin 40. maddesinin 3. fıkrasının ç bendi uyarınca, kamuya açıklanan son finansal tablolarımızda yer alan aktif toplamının %2'sini geçmeyen alım, satım veya kiralama işlemlerinin toplu olarak bildirimi kapsamında; 2019 yılı içerisinde Şirketimiz gayrimenkul portföyüne ilişkin olarak aylık kira bedeli toplamı KDV hariç yaklaşık 1,4 milyon TL olan kira sözleşmesi imzalanmış; konut ve ticari gayrimenkullere ilişkin olarak, Kapadokya Otel satışı dahil olmak üzere, 136,6 milyon TL tutarında (KDV hariç) satış işlemi gerçekleştirilmiştir.


Geri Dön