22 / 05 / 2024

Sinpaş GYO 4 yılda yüzde 90 büyüdü, 6 milyoar lirayı hedefe koydu!

Sinpaş GYO 4 yılda yüzde 90 büyüdü, 6 milyoar lirayı hedefe koydu!

İstanbul da Bosphorus City, İstanbul Sarayları, Aqua City 2010 ve Lagün, Bursada Bursa Modern olmak üzere 5 projenin satışını sürdüren Sinpaş GYO, organizasyon yapısında ve şirket stratejilerinde yeniliğe gidiyor



Halka açıldığı 2007 yılından bu yana, aktif büyüklük itibariyle yüzde 90 büyüyen Sinpaş GYO, 2012 itibariyle yeni bir döneme yani ikinci 5 yılına hazırlanıyor. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde projelerden toplam 6 milyar TL ciro elde edilmesi hedeflenirken, 2017ye kadar 1.6 milyar TL kr hedefi de bulunuyor. Sinpaş GYO, Seven Gayrimenkul ile orta sınıfa da konut üretmeye başlıyor.
 
6 milyar lira ciro
 
Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, 2007de halka arzlarının bir dönüm noktası olmasının ardından sektörde kurumsallaşma adına ilk adımı attıklarını belirterek, şunları söyledi: Sürdürülebilir, istikrarlı hareket edebilen bir şirketin alt yapısını kurmak hedefi ile halka açıldı. Sermaye yapısını güçlendirip her yıl 1000-1500 konut satışı gerçekleştirerek, ortalama 500 milyon TL ciro elde ettik. 2007 yılında 989 milyon TL olan aktif büyüklüğümüz, 2011 Eylül sonu itibariyle 1 milyar 880 milyona ulaştı. Böylece 4 yılda yüzde 90 büyüdük. 2007 yılında 5 projeyle başlayan Sinpaş GYO, bugün 16 gayrimenkul projesine sahip ve  bu projelerden 1 milyon 962 bin metrekare, yaklaşık 13 bin 500 konut üretecek. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde projelerden elde edilecek toplam cironun 6 milyar TL civarında olacak.

1.6 milyar TL kr hedefi
 
5 yıl sonunda projeler tamamlandığında, Sinpaş GYOnun 3.5 milyar liralık bir şirket olacağını vurgulayan Çelik, şöyle konuştu: En az 1500 konut üretir hale geleceğiz. 2017 yılında 1.6 milyar lira kr hedefliyoruz. Bu hedefleri gerçekleştireceğimiz yeni bir döneme hazırlanıyoruz. İkinci 5 yıl için stratejik planlamayı tamamladık. 2012 itibariyle yeni bir döneme başlayacağız. Şirketi ileriye taşımak için organizasyon yapısında değişikliğe gittik. Bugün sektörümüz yönetimsel anlamda bilimsel bir yapıya doğru yol alıyor. Artık verilerin okunması, analiz edilmesi ve depolanması gerekiyor. Bundan sonra bir adım daha yukarı çıkmak için farklılaşmaya ve yeni hedefe doğru yürüyecek bir yapıya ihtiyacımız var. Onun için ilk adım olarak tüm kadroda bir değişikliğe gittik. Atamalarımızı tamamladık ve yeniden büyümenin stratejilerini oluşturmaya başladık.
 
Jose Mourinho Sinpaş GYO için Türkiyeye geliyor
 
SİNPAŞ GYO, 2009da ilkini düzenlediği ve ABD Eski Başkanı Bill Clinthon ile Almanya Eski Başbakanı Gerhard Schröderin katıldığı Sürdürülebilir Başarı İçin Liderlik Konferansının ikincisini 2012de düzenleyecek. Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho ile anlaşma imzalayan Sinpaş, Mourinho ile Şubat 2012de Ankarada ve İstanbulda Liderlik Konferansını düzenleyecek.

Bosphorus Cityde 1800 konut teslim
 
KÜÇÜKÇEKMECEde Sinpaş GYO tarafından projelendirilen Bosphorus Cityde 1800 konutun teslimi gerçekleştirildi. Avrupa Gayrimenkul Ödüllerinde En İyi Mimari ve En İyi Pazarlama Yönetimi dallarında ödül alan Bosphorus City, sosyal yaşam için sunduğu imkanları ve Bahçeşehir Kolejinin getirdiği eğitim fırsatıyla da farklılaşıyor. Bosphorus Citynin en önemli özelliklerinden birini 26 bin metrekare büyüklüğünde ve 720 metre uzunluğunda tasarlanan İstanbulun ikinci boğazı oluşturuyor. Proje, Boğazın keyfini yaşama imkanı sunuyor.
 
İstanbul Saraylarının yüzde 50si satıldı
 
SİNPAŞ GYOnun Küçükçekmecede Bosphorus Citye komşu, 1200 konutluk İstanbul Saraylarının yüzde 50si satıldı. İstanbul Sarayları, şehre yüzyıllar boyu hükmeden saraylardan ve çevresindeki semtlerden esinlenilerek yeniden yorumlandı. Çırağan, Yıldız, Dolmabahçe Sarayı, Fethipaşa ve Sultantepe Koruları, Kuzguncuk gibi saray, yalı ve semtleri, İstanbul Saraylarına ilham veriyor.
 
Bursa Modernde rezidans hizmetleri başladı
 
BURSA Modernde her türlü ihtiyacın karşılandığı hizmet anlayışı rezidans hizmetleri başladı. Böylece Bursa, ilk rezidans hizmeti anlayışıyla Bursa Modern ile birlikte tanışmış oldu. Beş yıldızlı otel konforu sunan residence hizmetleriyle bahçe ve havuz bakımı, teknik destek, ev temizliği, köpek gezdirme, şoför, evden alışveriş, sağlık, terzi, kuru temizleme, catering, ev taşıma, VIP transfer ve motokuryenin yanı sıra toplantı ve parti gibi organizasyon hizmetleri tüm sakinlere sunulmaya başladı. Bursa Modern kapsamında hayata geçirilen ve yalnızca Bursa Modernin değil tüm kentin kullanımına açık olan Büyük Kulüp, sunduğu hizmet çeşitlerini geliştirmeye devam ediyor. The Wellness Companynin Bursadaki fitness markası Score, Bursa Modern sakinlerinin hizmetindeyken,  Büyük Kulüp içerisinde Bahçeşehir Koleji Anaokulu açılacak.;
Hürriyet


Geri Dön