02 / 05 / 2024

Sinpaş GYO İtower projesi için Fer Gayrimenkul'le ek protokol imzaladı!

Sinpaş GYO İtower projesi için Fer Gayrimenkul'le ek protokol imzaladı!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, Itower projesi ile ilgili olarak yüklenici Fer Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat Anonim Şirketi ile arsa satış vaadi ve arsa payı karşılığında inşaat ve hasılat paylaşımı sözleşmesine ek protokol imzaladı...




Sinpaş GYO tarafından yapılan açıklama şöyle:


Itower projesi ile ilgili olarak Şirketimiz (Arsa Sahibi) ile Fer Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat Anonim Şirketi (Yüklenici) arasında akdedilen İstanbul, Şişli, Bomonti, 167 Pafta, 1157 Ada, 3 Parsel, arsa satış vaadi ve arsa payı karşılığında inşaat ve hasılat paylaşımı sözleşmesine ek bağımsız birim paylaşım protokolü imzalanmıştır. 


Ana sözleşmeye göre arsa sahibi payına düşecek bağımsız birimlerin yüklenici tarafından dekorasyon işleri tamamlanarak teslimi yerine, stokta bulunan bağımsız birimlerin liste fiyatları üzerinden mevcut hali ile yaklaşık %61 (altmışbir) arsa sahibine (Sinpaş G.Y.O. A.Ş.) %39 (otuzdokuz) yükleniciye (Fer Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat A.Ş.) ait olacak şekilde paylaşılmasında taraflar mutabık kalmışlardır. Buna göre yapılan stok paylaşımı sonucunda arsa sahibi 4.508 m2 kapalı alanlı toplam 32 adet bağımsız birimin, yüklenici ise 3.099 m2 kapalı alanlı toplam 17 adet bağımsız birimin mülkiyetini alacak şekilde paylaşmışlardır. Sinpaş GYO payına düşen bağımsız birimlerin satış ve kiralama faaliyetleri Sinpaş GYO ile eş zamanlı olarak 30.12.2014 tarihine kadar Fer Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat A.Ş. tarafından bedelsiz olarak sürdürülecektir.

 


Geri Dön