04 / 10 / 2024

Sinpaş GYO'dan paylı satış modeli: 1 evi 10 kişi alacak!

Sinpaş GYO'dan paylı satış modeli: 1 evi 10 kişi alacak!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı satışa hazır durumdaki konutlarını paylı sistemle satışa sunuyor. Yatırımcılar, fiyatlarına göre 10 pay veya 20 pay halinde sunulacak konutlardan pay satın alabilecek.




Ülkemizde yüksek faiz ve ve sürekli olarak artış gösteren fiyatlar sebebiyle gayrimenkul satışları düşünce, inşaat firmaları da yeni yöntemlerle piyasayı canlandırmak amacıyla düğmeye bastı. Konu ile ilgili olarak ilk adımı da satışa hazır durumdaki konutlarını 'Paylı Gayrimenkul' modeliyle satmak isteyen Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı attı. Yatırımcılar, fiyatına göre konutlardan pay satın alabilecek. Bunu alırken yüzde 25’lik kısmı peşin ödeyecek. Kalan ödemeyi faizsiz taksitlerle yapabilecek. 3 ay içinde bu konuttan kira geliri elde etmeye başlayacak. 1 sene sonra da payını satılabilecek.

10 MİLYON TL ÜZERİ 20 PAY OLACAK

'Paylı Gayrimenkul' ismi verilen modele göre, 10 milyon Türk Lirası altındaki konutlar 10 paya, 10 milyon Türk Lirası üzerindeki gayrimenkuller ise 20 paya bölünerek satışa sunulacak. Söz konusu bu satın alımın ardından 3 ay içerisinde pay oranında kira geliri elde edilecek. 6. senenin sonunda yapılacak değerleme üzerinden satışa çıkacak olan konutlardan pay sahipleri payları oranında gelir elde edecek. Pay sahipleri, ilk alımlarının üzerinden 1 sene geçtikten sonra, paylarını diledikleri platformda satışa sunabilecekleri gibi 'Sinpaş Paylı Gayrimenkul'ün online satış ağı üzerinden de satış gerçekleştirebilecekler.

Sinpaş GYO dan paylı satış modeli: 1 evi 10 kişi alacak!

13 YENİ PROJEDE ELDE KALANLAR DAHİL EDİLECEK


Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Sinpaş olarak devam eden 13 projelerinin olduğunu dile getiren Sinpaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik, bu projeler bitti­ğinde de satılmayan konutlar kalırsa paylı sisteme dahil edi­leceğini söyledi.  Paylı sistem­de payların sözleşme ile alınıp devredilebileceğini dile getiren Çelik, sistem detayları hak­kında şunları kaydetti: “Yatı­rımcılar, yeni nesil modelimizle bankasız ve faizsiz ev sahi­bi olma şansı yakalayacaklar. Satış fiyatı 10 milyon liranın altında olan gayrimenkulleri 10 paya bölerek satışa sunaca­ğız. Peşin satış fiyatı 10 milyon Türk Lirası ve üstünde olan gayrimen­kuller ise 20 eşit paya kadar bölünebilecek. Söz konusu bu yapı, yatı­rımcılar için daha erişilebilir ve esnek bir yatırım imkanı sağlayacak. Yatırımcılar payını elinde tuttuğu sürece konutun kira gelirinden payı oranında faydalanacak. Payı aldıktan üç ay sonra da kira getirisi elde et­meye başlayacak.”

ONLİNE PAZARDAN SATIŞ

Yaptığı açıklamada paylı gayrimenkul sayesin­de, yatırımcılara çeşitlendi­rilmiş bir portföy sundukla­rını dile getiren Çelik, “Yatırım­cılar, İstanbul, Ankara, Bursa ve Denizli’de paylı gayrimen­kul portföyündeki he­men teslim konutlardan istedik­leri adette pay alma imkanına sahip olacak. Ayrıca, dilerseler de yine kurulacak olan onli­ne pazar yeri üzerinden, 1 sene sonra paylarını diğer yatırım­cılara satabilecek ya da ellerin­deki payları, Sinpaş’ın belir­leyeceği projelerinden yeni ev alımında peşinat olarak kul­lanabilecekler” dedi. 

 

Konut fiyatlarının Avrupa'da en çok arttığı ülke Türkiye oldu: 2019'dan 2024'e yüzde 1000'den fazla artış! 

İslam Memiş gram altının Aralık ayında ne kadar olacağını açıkladı!

Marmara için 7.8 büyüklüğünde deprem uyarısı! Prof. Dr. Orhan Tatar, Bursa'yı işaret etti!


Geri Dön