02 / 05 / 2024

Sinpaş Yapı, Cezayir'de konut ve AVM projesi yapacak!

Sinpaş Yapı, Cezayir'de konut ve AVM projesi yapacak!

Türkiye"de yaptığı konut ve ticari gayrimenkul projeleriyle adını duyuran Sinpaş Yapı, Cezayir"de 155-160 milyon dolarlık konut ve alışveriş merkezi projesine 2011 yılında başlayacak



Sinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl işlerinin iyi olduğunu, konut projelerinin ve ticari gayrimenkul yatırımlarının planladıkları doğrultuda gittiğini söyledi. çelik, 'Bizim işlerimiz uzun dönemli. Türkiye belli dönemlerde tabii krize giriyor çıkıyor... Bizim işlerimiz iyi, planladığımız doğrultuda gidiyor' dedi.

Sinpaş"ın yürüyen projelerinde 10 bine yakın konut üretileceğini bildiren çelik, şu anda devam eden projelerine ilişkin şunları söyledi:
'Konut olarak Kelebekia projemiz şu anda devam ediyor, satışları sürüyor. Topkapı"da bir ticari gayrimenkulümüz var. 26 bin 300 metrekare üzerinde, o bitmek üzere. İkitelli bölgesinde bir lojistik merkezi inşa ediyoruz. Toplam 180 bin metrekare inşaat alanı var. Cezayir"de bir proje çalışmamız devam ediyor, hem alışveriş merkezi hem konut projesi olacak. 3 bin 470 konutluk Antepia projemiz var.'

Ahmet çelik, İstanbul"da devam eden Kelebekia projesinin toplam satış değerinin 125 milyon TL, Topkapı projesinin yaklaşık 20 milyon dolar, İkitelli projesinin 70-80 milyon dolar ve Gaziantep"te inşaatına başladıkları Antepia projesinin yatırım değerinin 1,2 milyar dolar olduğunu belirtti.

-'CEZAYİR PROJESİNİN İNşžAATINA 2011"DE BAşžLAYACAĞIZ'-

Cezayir"de proje çalışmalarının devam ettiğini bildiren Ahmet çelik, 'Cezayir"in önemli gruplarından birisi ile işbirliğine gittik. Onunla birlikte o projeyi yürütüyoruz. 155-160 milyon dolarlık bir proje. İnşallah 2011"de inşaatına başlayacağız' dedi.

çelik, yurtdışındaki projelerine ilişkin bir soruyu yanıtlarken, 'Belarus"ta bir proje çalışması yaptık ama 2009"da global kriz olunca Belarus"taki ortağımız yatırımı erteledi, onlar da krizden etkilendi. İkinci ülke Cezayir. Katar"da da bir şirketimiz var, ama farklı noktalarda faaliyet gösteriyor' dedi.

Global ekonomik krizin Sinpaş Yapı"nın yurtiçi büyümesini nasıl etkilediğini anlatırken çelik, şunları kaydetti:
'Biz planladığımız şekilde gidiyoruz ama krizde herkes gibi biz de bir durduk. Yapılanmamızı yeniden gözden geçirdik. Faaliyetlerimizi komple yeniden gözden geçirdik. Ama kriz Türkiye"de çabuk geçti. 2010 yılında ekonomik verilerde de gördüğümüz gibi kriz atlatılmış gözüküyor. 2011"de, ilk kriz öncesi dönemin tüm verileri sağlanacak diye düşünüyorum. İhracatımız olsun büyümemiz olsun tüm sektörlerin 2008 verilerine ulaşacağına eminim.'

-'KONUT SEKTÖRÜ BÜYÜYECEK'-

2011 yılında hem konut sektörünün hem de Sinpaş"ın büyüyeceğini ifade eden çelik, faizlerin düşmesinin, finans sektörünün çok güçlü ve ciddi bir likit olmasının, yurtdışından sıcak para girişinin konut sektörünü ve ekonomiyi canlandırdığını söyledi.

çelik, sıcak paranın konut sektörün etkisine ilişkin olarak, 'Gelen bu paralar bir şekilde bu paralar bir şekilde ekonomiye de dönüyor. Tabii bu ekonomiyi kayganlaştırıyor. Bu olumlu mu olur riskli mi, o tartışılır. çünkü dünya piyasalarındaki kriz daha tam atlatılmış değil. Onun için bir kayganlık, bir risk gözüküyor. Ama Türkiye"ye gelen bu sıcak para tabii ekonomide bir hareket sağlıyor' görüşlerini ifade etti.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Sinpaş, Cezayir'de konut ve AVM yapacak

Sinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet çelik, Sinpaş'ın yürüyen projelerinde 10 bine yakın konut üretileceğini kaydetti. çelik, 'Konut olarak Kelebekia projemizde şu anda satışlar sürüyor. Topkapı'da bir ticari gayrimenkul projemiz de bitmek üzere. İkitelli bölgesinde bir lojistik merkezi inşa ediyoruz. Toplam 180 bin metrekare inşaat alanı var. Cezayir'de de bir proje çalışmamız devam ediyor, hem alışveriş merkezi hem konut projesi olacak. 3 bin 470 konutluk Antepia projemizin satışlarına da kısa süre önce başladık' diye konuştu.

2011'DE BAşžLAYACAK

Cezayir'de proje çalışmalarının devam ettiğini anlatan çelik, 'Cezayir'in önemli gruplarından birisi ile işbirliğine gittik. Onunla birlikte o projeyi yürütüyoruz. 155-160 milyon dolarlık bir proje. İnşallah 2011'de inşaatına başlayacağız'' dedi.
Sabah


Sinpaş'tan, Cezayir'e alışveriş merkezi
 
Türkiye'de yaptığı konut ve ticari gayrimenkul projeleriyle adını duyuran Sinpaş Yapı, Cezayir'de 155-160 milyon dolarlık konut ve alışveriş merkezi projesine 2011 yılında başlayacak.
 
Sinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet çelik, bu yıl işlerinin iyi olduğunu, konut projelerinin ve ticari gayrimenkul yatırımlarının planladıkları doğrultuda gittiğini söyledi. çelik, yurtdışındaki projelerine ilişkin 'Belarus'ta bir proje çalışması yaptık ama 2009'da global kriz olunca Belarus'taki ortağımız yatırımı erteledi, onlar da krizden etkilendi. İkinci ülke Cezayir. Katar'da da bir şirketimiz var, ama farklı noktalarda faaliyet gösteriyor.'' dedi. çelik, ekonomik krize de değinerek, 'Biz planladığımız şekilde gidiyoruz ama krizde herkes gibi biz de bir durduk. Yapılanmamızı yeniden gözden geçirdik.'diye konuştu.
Zaman


Sinpaş"tan Cezayir"e 160 milyon dolarlık proje  

Sinpaş Yapı, Cezayir"de 155-160 milyon dolarlık konut ve alışveriş merkezi projesine 2011 yılında başlayacağını açıkladı.

Sinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet çelik, Sinpaş"ın yürüyen projelerinde 10 bine yakın konut üretileceğini belirterek, şunları söyledi: œCezayir"de de bir proje çalışmamız devam ediyor, hem alışveriş merkezi hem konut projesi olacak. 3 bin 470 konutluk Antepia projemiz var. Cezayir"in önemli gruplarından birisi ile işbirliğine gittik. Onunla birlikte o projeyi yürütüyoruz.
Star


Sinpaş, Cezayir'deki 160 milyon dolarlık projesine 2011'de başlıyor

SİNPAşž Yapı, Cezayir'de 155-160 milyon dolarlık konut ve alışveriş merkezi projesine 2011 yılında başlayacak.

Sinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet çelik, konuyla ilgili şöyle konuştu: 'Cezayir'in önemli gruplarından birisi ile işbirliğine gittik. 155-160 milyon dolarlık bir proje. İnşallah 2011'de inşaatına başlayacağız'' dedi. çelik, yurtdışındaki projelerine ilişkin bir soru üzerinre 'Katar'da da bir şirketimiz var, ama farklı noktalarda faaliyet gösteriyor'' diye konuştu.
Akşam


Geri Dön