22 / 05 / 2024

Sinta, Bursa OSB'nin yüzde 90'ını inşa etti!

Sinta, Bursa OSB'nin yüzde 90'ını inşa etti!

Sinta Yönetim Kurulu Başkan Vekili İlker Oral, bundan 43 yıl önce Bursa'da kurulan ve aradan geçen yıllar içinde sanayi yapıları inşaatında uzmanlaşan Sinta'nın Bursa sanayisinin kurulumunda da önemli rol üslendiğinin altını çizdi.



Oyak Renault, Tofaş, Bosch, Karsan, Korteks, Coats, Çemtaş, Türk Siemens, Prysman, Coşkunöz, Baykal, Durmazlar, Özdilek, Zorlu Enerji gibi Bursa sanayisinin mihenk taşlarının kurulumunda önemli rol oynayan Sinta, bu yılın ilk yarısını iş hacminde artışla tamamladı. Sinta Yönetim Kurulu Başkan Vekili İlker Oral, bundan 43 yıl önce Bursa'da kurulan ve aradan geçen yıllar içinde sanayi yapıları inşaatında uzmanlaşan Sinta'nın Bursa sanayisinin kurulumunda da önemli rol üslendiğinin altını çizdi. 


Bu yıla hızlı bir giriş yaptıklarını ve yılın ilk yarısını iş hacminde artışla kapattıklarını kaydeden İlker Oral, devam eden projeleri arasında Özdilek'in AVM inşaatı,Tofaş'ın spor salonu inşaatı, Karsan'nın fabrika bina inşaatı, Freudenberg Sealing Technologies'in fabrika bina inşaatı, Gökçelik'in fabrika bina inşaatı, Bayrak Lastik'in fabrika bina inşaatı ve TKG Otomotiv'in fabrika bina inşaatının bulunduğu bilgisini verdi. 

Oral, ayrıca Bursa Tekstil Boyahaneleri İhtisas OSB'nin birinci kısım altyapı inşaatının yapımını da tamamladıklarını dile getirdi. 


Sinta'nın çalışmalarına 1973 yılında İNTA İnşaat adıyla Bursa OSB'de başladığım, 1977 yılında Sinta unvanıyla anonim şirket olarak yoluna devam ettiğini hatırlatan İlker Oral, bugün itibarıyla ulusal ve uluslararası arenada sektörlerinde zirvede yer alan otomotiv ana ve yan sanayii, makine ana ve yan sanayii, tekstil sanayii, gıda sanayii ve enerji firmaları için sanayi yapıları inşa ettiklerini vurguladı. Faaliyet alanı itibarıyla Türkiye'nin sayılı firmaları arasında yer aldıklarının altını çizen Oral, sanayi yapıları inşaatının yanı sıra arıtma tesisi inşaatları ve AVM inşaatları konusunda birçok önemli projeyi başarıyla hayata geçirdiklerini dile getirdi. İlker Oral, "Bursa OSB'nin inşaat anlamında yüzde 90'ını gerçekleştirerek bir anlamda Türkiye'nin ilk OSB'sini inşa ettik" diye konuştu. 


Dünya


Geri Dön