01 / 05 / 2024

Sipariş usulü imar tadil planlarına son!

Sipariş usulü imar tadil planlarına son!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Meclisimde, sipariş usulü imar tadil planları geçmeyecek" dedi...



AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, bazı belediye başkan adaylarının esip gürlediğini söyledi. Binali Yıldırım, "Ben İstanbul’u tek başıma yöneteceğim. Ankara’yı bu işlere karıştırmayacağım, diyor. Bir ay bütçeniz gelmezse maaş veremezsiniz. Yerinizden kalkamazsınız. İstanbul Ankara’sız,  Ankara  da İstanbul’suz olmaz" dedi.

Sipariş usulü imar tadil planlarına son!

MÜSAADE ETMEYECEĞİM

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) “Küresel Ticaret Merkezi İstanbul Geleceğini Konuşuyor” konulu toplantısına katılan Yıldırım, İstanbul’a başkan olması halinde hayata geçireceği projeleri anlattı. Yıldırım, “Meclisimde, sipariş usulü imar tadil planları geçmeyecek. Hem imar kirliliğinden bahsedeceğiz hem de sürekli imar tadilat planları meclise gelecek. Bir bakıyorsunuz, 4 katlı binaların bulunduğu mahallede 24 katlı bir bina yükselmiş. Şehri çirkinleştiren bunlar. Bu aynı zamanda kul hakkına girmektir. Bunlara müsaade etmeyeceğim. İsterseniz seçtirmeyin" şeklinde konuştu.

Bazı belediye başkan adaylarını eleştiren Binali Yıldırım, “Bazı aday arkadaşlar çok esip gürlüyor. ‘Ben İstanbul’u tek başıma yöneteceğim. Ankara’yı bu işlere karıştırmayacağım’ diyor. Yani bir ay bütçeniz gelmezse maaş veremezsiniz. Yerinizden kalkamazsınız. İstanbul Ankara’sız, Ankara da İstanbul’suz olmaz” ifadelerini kullandı. 


Geri Dön