29 / 04 / 2024

Siren Ertan çarmıklı şžanlıurfa'da okul açtı!

Siren Ertan çarmıklı şžanlıurfa'da okul açtı!

şžanlıurfa'nın Harran İlçesi'ne bağlı Konacık Köyü'nde hayırsever modacı Siren Ertan çarmıklı tarafından yaptırılan ana sınıfının açılışı törenle yapıldı...



şžanlıurfa'nın Harran İlçesi'ne bağlı Konacık Köyü'nde hayırsever modacı Siren Ertan çarmıklı tarafından yaptırılan ana sınıfının açılışı törenle yapıldı. Öğrencilerin ve velilerinin büyük ilgi gösterdiği törene katılan çarmıklı, 'Buradaki çocukları görünce ne kadar doğru bir iş yaptığımı anladım' diyerek mutluluğunu dile getirdi. Derslikleri dolaşıp, oyun oynayıp sohbet eden çarmıklı'ya, ana sınıfı öğrencileri 'Siren Abla sen çok yaşa' diyerek teşekkür etti.

Geçen yıl Nisan TOGEM tarafından başlatılan '100 Okul İçin Dilek Ağacı' projesi düzenlenmişti. Proje kapsamında düzenlenen tanıtım gününe katılan çarmıklı, ağaçta yer alan 100 mektup içerisinden doğum yılını simgelediği için 71 numaralı mektuba sahip çıkmıştı. Mektupta, Harran'ın Konacık Köyü'nde bulunan ve yeni okul yapıldığı için atıl durumda bulunan 2 derslikli binanın ana sınıfına dönüştürülmesi istenmişti. Mektubu aldıktan sonra Genç Gönüllüler Derneği ile birlikte, eski okul binasını yeniden restore eden çarmıklı, burayı okul öncesi eğitimin verileceği ana sınıfına dönüştürdü. çarmıklı'nın binanın onarımı, donatım malzemeleri, eğitim araç ve gereçlerinin teminini sağlamasının ardından, köyde öğrenim gören 56 ana sınıfı öğrencisi ders görmeye başladı. 'Konacık Siren Ertan çarmıklı Anasınıfı Derslikleri' adı verilen okul için bugün açılış töreni düzenlendi. Köyde düzenlenen törene şžanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi şžahin, Harran İlçe Milli Eğitim Müdürü Rıfat Demirkol, modacı Siren Ertan çarmıklı, köy sakinleri ile öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin şiir okumasıyla başlayan törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Hanifi şžahin, eğitime verdiği destekten dolayı çarmıklı'ya teşekkür etti ve örnek davranışından dolayı plaket verdi. Plaketi alan çarmıklı ise, okul öncesi eğitimin önemli olduğunu vurgulayarak, 'Burada minik öğrencilerin gözlerine bakınca, onların mutluluğunu görünce doğru yaptığıma bir kez daha karar verdim. O ağaçtan 71 numaralı mektubu alıp, bugün bu güzelliği yaşadığım için çok mutluyum' diye konuştu.

'Siren Abla Teşekkürler' yazılı dövizlerin taşındığı törenin açılış yapılmasıyla bitmesinin ardından çarmıklı, törene katılanlarla birlikte derslikleri dolaştı. çarmıklı, dersliklerde öğrenim görecek ana sınıfının minik öğrencileri ile oyun oynayıp, sohbet etti. Arap kökenli olan çocuklardan bazılarının Türkçe bilmediğini gören çarmıklı, 'Hepiniz bir an önce Türkçe öğrenin. Bir dahaki gelişimizde daha güzel sohbet edelim' dedi.

Derslikleri dolaşan, öğrenciler ve köy halkı ile sohbet eden çarmıklı, Konacık Köyü öğrencilerine bundan sonra da desteğini sürdüreceğini ifade etti.
Hasan KIRMIZITAşž- Ömer PINAR/Haber.turk

Basında yer alan diğer haberler:

Bir mektup okudu anasınıfı yaptırdı

şžanlıurfa"nın Harran ilçesine bağlı Konacık köyünde hayırsever modacı Siren Ertan çarmıklı tarafından yaptırılan anasınıfı törenle açıldı.

Öğrencilerin ve velilerinin büyük ilgi gösterdiği törene katılan çarmıklı, œBuradaki çocukları görünce ne kadar doğru bir iş yaptığımı anladım diyerek mutluluğunu dile getirdi. Derslikleri dolaşıp, oyun oynayıp sohbet eden çarmıklı"ya, ana sınıfı öğrencileri œSiren Abla sen çok yaşa diyerek teşekkür etti. Geçen yıl başlatılan œ100 Okul İçin Dilek Ağacı projesi tanıtım gününe katılan çarmıklı, ağaçta yer alan 100 mektup içerisinden doğum yılını simgelediği için 71 numaralı mektuba sahip çıktı. Mektupta, Konacık"taki 2 derslikli binanın ana sınıfına dönüştürülmesi istenmişti.
Milliyet

 


Geri Dön