29 / 04 / 2024

Sirius Florida 2025 sonunda teslim!

Sirius Florida 2025 sonunda teslim!

Durağan giden konut sektörü ile ilgili önemli açıklamalar yapan Sirius Yapı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öncü, Sirius Florida projesinin 2025 sonunda sahiplerine teslim edeceklerini söyledi.



Durağan giden konut sektörü ile ilgili önemli açıklamalar yapan Sirius Yapı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öncü, yeni konut almak isteyenlerin uzun vadeli kredi bulmakta zorlandığı için taleplerde genel bir düşme söz konusu olduğunu söyledi. Sirius Yapı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öncü, gayrimenkulün orta ve uzun vadede banka faizlerinin ve diğer yatırım araçlarının üzerinde getirisi olduğunu ve risk unsuru barındırmadığını söyledi.

Yaptığı açıklamada İzmir'in artan nüfusu ve aldığı nitelikli göçle beraber konut ihtiyacının da devam ettiğine değinen Sirius Yapı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öncü, ulaşım, eğitim, ticaret ve sosyal avantajları sebebiyle Çiğli - Menemen aksındaki arsa ve konutların git gide değer kazandığına değindi.

Sirius Florida 2025 sonunda teslim!

DEPREME KARŞI BÜTÜN ÖNLEMLERİ ALIYORUZ

Yaptığı açıklamada İzmir'in deprem gerçeğiyle karşı karşıya olduğuna değinen Sirius Yapı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öncü, senelerdir edinmiş oldukları teknik deneyim ve mühendis kadrosuyla beraber Sirius Florida projesini sağlam temeller üstünde yükselttiklerini dile getirdi.

Sirius Yapı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öncü açıklamasında “Egenin incisi İzmir'in 1. derece deprem bölgesi olması sebebiyle şirket olarak önemli kararlar aldık. Çiğli Yakakent’te yapım çalışmaları süren Sirius Florida projesinde kısa zamanönce temel attık. Aslında, söz konusu bölgenin kayalık olması sebebiyle herhangi zemin iyileştirme çalışmalarına gerek yoktu. Buna karşın mevcut statik inşaat değerlerimizi varolandan yüzde 20 daha kötü şekilde kabul ettik ve yeni bir planlama da yaptık. Betonumuzun C25 şeklinde olması yetecekken, biz C40 beton kullandık. Söz konusu imar yönetmeliğinde önem katsayısı 1 alınmasına karşın; biz katsayıyı 1,2 şeklinde aldık. Daha fazla yük taşıyabilecek ve sağlam yapılar inşa ediyoruz. Çünkü biz maliyetlari bir yana bırakıp insanların bir ömür yaşayabilecekleri binalar yapmak istiyoruz” dedi.

181 KONUT 2025 SONUNDA TESLİM


Yaptığı son dakika açıklamasnda Çiğli Yakakent’te bulunan Sirius Florida projesinin sağlamlığı kadar mimari özellikleri ve sosyal donatılarıyla da dikkat çektiğini söyleyen Sirius Yapı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öncü, şehir içi, şehir dışı ve hatta yurt dışından yatırımcıların da ilgisiyle karşılaştıklarını belirtti.

 


Geri Dön