17 / 05 / 2024

Sirkecide yatırım yapmak için arsa kalmadı!

Sirkecide yatırım yapmak için arsa kalmadı!

Sultania Otelinin sahibi Taner Yallagöz, Sirkeciye yabancı yatırımcı akını olduğunu ancak proje için yer kalmadığını söyledi...



TÜRKİYENİN dünyada istikrar kalesi olması turizm sektörüne de yaradı. Bu yıl turizm gelirlerini en çok artıran şehir olması beklenen İstanbula ise 9.4 milyon turist gelmesi ve 10.2 milyar dolar turizm geliri elde edilmesi hedeflendi. Bu yılın İlk 6 ayda 2.5 milyon turistin geldiği İstanbulun tarihi yarımadası Sirkeci ve Sultanahmet bölgeleri de turistlerin yoğun ilgisini çekiyor. Turist gelince Türk ve yabancı yatırımcı da Sirkeci, Sultanahmet bölgesine ilgi göstermeye başladı. Ancak, yatırım yapacak yer kalmadı. Sirkeci Çevre Koruma Derneği eski Başkanı ve bölgedeki 4 otelin sahibi olan Taner Yallagöz, Sirkecide 1965 yılından beri turizm işi yaptıklarını belirterek, Sultania, Yaşmak Sultan, Romance ve Olimpiyat otellerinin özellikle yabancı misafirlerce yüzde 80 oranında dolduğunu söyledi. Son iki yılda sadece Sultania oteline 10 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirten Yallagöz 4 otele 30-40 milyon dolar yatırım yaptık. Sirkecide 1965 yılından beri varız. O dönemde eski binaları alarak otele çevirdik. Son dönemde İstanbulun turizmde yıldızı parlamaya başladı. Birçok yabancı yatırımcı bölgeye otel kurmak için geliyor. Ancak yer yok dedi.

Odalara Osmanlı sultanlarının ismi verildi

Taner Yallagöz, çocukluğunun geçtiği Sirkecinin o dönemlerde ticaretin de merkezi olduğunu belirterek Otogar ve ambarlar burada olduğu için Türkiyenin ticareti buradan şekilleniyordu. O dönemde de turizm yapılıyordu. 1965 yılında ilk otelimizi buraya kurduk. O zamanlar işletmecilik zordu. Ama artık İstanbul, Paris gibi oluyor. Sıkıntılar bitti dedi. İşlettikleri 4 otelin de konseptinin farklı olduğunu söyleyen Yallagöz, Sultania Otelinde Osmanlıya yön veren padişah eşlerinin isimlerini verdikleri odaların yabancılar tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi. Oda fiyatının Sultaniada 180 Euro olduğunu belirten Yallagöz Rezervasyonların yaklaşık yüzde 80i sultania.com.trden yapılıyor. Burada evimize gelen misafire nasıl davranıyorsak, otelimize gelene de aynısını yapıyoruz. Misafir odamızı açıyoruz diye konuştu.

TARİHİ ESERLERİN GÖBEĞİNDE

Misafirlerin % 80i yabancı turistler

SİRKECİNİN en eski turizm yatırımcılarından olan Taner Yallagöz, misafirlerin yüzde 80inin yabancı olduğunu belirterek Otelerimizin hepsi Sirkeci bölgesinde. Aya Sofya, Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Bizans Hipodromu, Kapalı Çarşı ve Mısır Çarşısına yürüme mesafesinde. 1965ten beri 84 odası ile konuklarını ağırlayan Yaşmak Sultan Hotel, 78 standart ve 6 suit odasının her detayında, İstanbula ait tarihi bir doku sunar. Türk Hamamından saunaya, fitnesstan Olive Restoranı enfes mutfağına kadar İstanbulun tarihi atmosferini yaşatmaya çalışıyoruz diye konuştu. İstanbulda yabancı turistlerin kalış sürelerinin de uzadığını belirten Yallagöz Geçtiğimiz yıllarda İstanbula gelen turistlerin ortalama kalış süreleri 2 gündü. Bu oran son dönemdeki ölçümlere göre 3.2ye çıktı. Bu da ülke ekonomisinin daha çok kazanması anlamına geliyor. Misafirlerimiz arasından Körfez ülkeleri başta olmak üzere her ülkeden insan var dedi.

İbrahim Acar/Star


Geri Dön