29 / 04 / 2024

Şırnak Beytüşşebap Kaymakamı doktora kendi lojmanını verdi!

Şırnak Beytüşşebap Kaymakamı doktora kendi lojmanını verdi!

Şırnak Beytüşşebap Kaymakamı, ilçeye 12 yıl sonra gelen kadın doğum uzmanının kalacak yer sorunu kendi lojmanını vererek çözdü.



Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine 12 yıl aradan sonra gelen kadın doğum uzmanının kalacak yer sorununu ilçe kaymakamı çözdü. Kaymakam için hazırlanan lojman kadın doktara tahsis edildi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Şırnak merkeze 120 kilometre mesafe uzaklıkta yer alan ve karayolu ile yaklaşık 3 saatte ulaşılabilen Beytüşşebap ilçesine daha önce gelen kadın doğum uzmanı doktorlar, yer sorunu nedeniyle bölgeden ayrılıyordu. İlçeye 12 yıl sonra gelen Kadın Doğum Uzmanı Dr. Neslihan Arslan için ilçede seferberlik başladı. Kaymakam İsmail Pendik, için hazırlanan lojman doktor Arslan'a verildi.

 Şırnak Beytüşşebap Kaymakamı doktora kendi lojmanını verdi! 

Vatandaşların en büyük sorununun uzman doktor olduğunu söyleyen Belediye Başkan Vekili olan İsmail Pendik, "Biz de bu konuda ne yapabiliriz, ne edebiliriz diye düşünürken, arkadaşlardan aldığım bilgi yeni bir kadın doğum uzmanı doktorumuzun atamasının olduğunu ama Beytüşşebap’a gelme noktasında tereddütlerinin olduğunu duyduk. 

Biz hemen kendisiyle diyaloga geçtik. ’Beytüşşebap artık eski Beytüşşebap değil, terörle artık anılmaktan çıktı, artık güven ve huzurun hakim olduğu bir yer onun için buraya gönül rahalığıyla gelebilirsiniz’ dedik. Kendisi de, kalacak yer noktasında sıkıntı yaşadığını ifade etti. 

Biz de kendi kaldığımız kaymakamlık konutu dışında kaymakamın güvenliği için hazırlanan özel daireyi kendisine tahsis ettik. O da sağ olsun, bu söylemlerimizi bu vaatlerimize inanarak geldi ve biz de tabi vaatlerimizi yerine getirdik. Kendi güvenliğimiz için tahsis ettiğimiz konutumuzu ilçemizdeki kadınlarımızın kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olan doktorumuza tahsis ettik. Kamu kurumlarımız olarak burada el atmak zorundaydık. Bu bizim görevimiz" diye konuştu.

Yıllar sonra gelen kadın doğum uzmanı doktor için çok mutlu olduklarını söyleyen ilçe sakinlerinden Yusuf Dereli, "Hastaneye Aşağıdere köyünden geldim. Daha önce hastanemizde böyle imkanlar yoktu. Şu an yeni bir kadın doğum uzmanı doktor atanmış. Doktor gidecekti, kaymakam bey izin vermedi. Kendi evini açtı, doktor da kalmaya karar verdi. Buradan Şırnak’a gidiyorduk, çok masraflı oluyordu, imkanı olmayan vardı. Şırnak-Beytüşşebap arasındaki yol zorlu. Doğum hastası olan kadınlarımız artık bu yolu kullanmayacak. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.


Geri Dön