05 / 05 / 2024

Şırnak'ta icradan 1 milyon 257 bin TL'ye satılık dükkan!

Şırnak'ta icradan 1 milyon 257 bin TL'ye satılık dükkan!

Cizre İcra Müdürlüğü, Şırnak İli, Cizre İlçesi, Dicle Mahallesi, Mardin Caddesi, 626 ada, 8 parselde yer alan 274 metrekare üç katlı kargir dükkan vasıflı taşınmazı satışa sunuyor. Dükkanın tahmini bedeli 1 milyon 257 bin TL



Cizre İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. CİZRE İCRA MÜDÜRLÜĞÜ' NDEN GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI

DOSYA NO: 2010/37 Tal.

Satılmasına karar verilen gayrimenkulun;

TAPU KAYDI
Borçluya ait ve bir borçtan dolayı ipotekli bulunan Sımak ili, Cizre ilçesi, Dicle mah., Mardin cad., 626 ada, 8 parsel sayılı, tapuda 274.74 m2, üç katlı kargir dükkan nitelikli-taşınmaz.

GAYRİMENKULUN HALİHAZIR DURUMU:
Satışa konu gayrimenkul; Şırnak ili, Cizre ilçesi, Dicle mah., Mardin Cad., 626 ada, 8 parsel sayılı, 274.74 m2, Orhan Doğan cad., No: 56'da kain, üç katlı kargir dükkan niteliklidir. Zemin artı 2 kat ve terastan oluşan betonarme bir yapıdır, iş merkezi olan yapıda, cins tahsisi yapılmış olmamakla birlikte, zemin katında 7 adet dükkan, 1. katında 4 adet değişik büyüklükte ofis, 2. katında 4 adet ofis, teras katında 1 adet ofis olmak üzere toplamda 9 adet ofis ve 7 adet dükkan bulunmaktadır. Taşınmaz, şehir merkezinde ve halkın yoğun olarak kullandığı bir bölgede bulunmaktadır. Bina yaklaşık 10 yıllık olup, her türlü yol, su, elektrik ve altyapı hizmetlerinden yararlanmaktadır.

GAYRİMENKULUN İMAR DURUMU:
Cizre Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik İşleri Genel Müdürlüğü'nün 24.03.2010 tarih, m.73.06.CİZ.0.13-640.204 sayılı imar durumu yazısı ile; Şırnak ili, Cizre ilçesi, Dicle mahallesi, Orhan Doğan Cad., No: 56, 626 ada, 8 parsel, imar planında (B-5) bitişik nizam olduğunun tespit edildiği belirtilmiştir.

GAYRİMENKULUN MUHAMMEN DEĞERİ:
Gayrimenkulun Kıymet Takdiri, Cizre icra Müdürlüğü'nün 2010/37 Tal. Sayılı dosyasından yaptırılan 16.04.2010 tarihli kıymet takdir raporu doğrultusunda 1.257.266 TL olarak kesinleşmiştir.

SATIŞ ŞARTLARI
1- Yukarıda özellikleri yazılı taşınmaz, 16.05.2011 tarihinde, saat 10.20-10.30 arasında, Cizre İcra Müdürlüğü'nde açık artırma suretiyle satılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış ve paylaştırma masraflarını geçmesi şartı ile en çok artırana ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla, 26.05.2011 tarihinde aynı saatlerde ve aynı yerde 2. kez satışa çıkarılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 40'ını ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış ve paylaştırma masraflarını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si nisbetinde pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi, damga vergisi, tapu harç ve masrafları ile KDV alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- İhaleye katılıp daha sonra bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul tutulacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın İcra Dairesi'nce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/37 Tal. Sayılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. O ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. (lc.lf.K.126) Yönetmelik Örnek No: 27


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön