27 / 04 / 2024

Şırnak'ta terör mağdurlarının evleri teslim edilmeye başlandı!

Şırnak'ta terör mağdurlarının evleri teslim edilmeye başlandı!

Şırnak'ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan 5 bin 716 konuttan bin 423'ünün inşaatı tamamlandı. İlde terör saldırısı yüzünden evleri yıkılan veya kullanılmayacak halde olan kişilerin konutları teslim edilmeye başlandı.



Şırnak'ta terör saldırısı yüzünden evleri yıkılan veya kullanılmayacak duruma gelen kişilerin konutları teslim ediliyor. Yaklaşık 3 yıl önce Bahçelievler, Yeşilyurt, Yeni, Cumhuriyet, Aydınlıkevler, İsmetpaşa ve Gazi Paşa mahallelerinde evleri yıkılan ve kullanılmayacak duruma gelen terör mağdurlarına yönelik Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca inşa edilen 5 bin 716 konuttan bin 423'ünün inşaatı bitirildi.

Bu konutlardan 304'ünün anahtarı noter huzurunda çekilen kura ile hak sahiplerine verildi. Bin 119 konut ise bayramın hemen ardından teslim edilecek. Kalan konutlar ise yıl içerisinde bitirilecek. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş yaptığı açıklamada terör örgütünün saldırıları sonucu şehrin büyük oranda tahrip edildiğini, zarar gören ev ve iş yerlerini onarmak, yenilerini yapmak için devletin büyük bir bütçe ayırdığını belirtti. 

Cizre, Silopi ve İdil ilçelerinde terör mağduru vatandaşlar için yaptırılan ev ve iş yerlerinin teslim edildiğini bildiren Aktaş, il merkezinde 5 bin 700 konut ve 300 iş yeri inşa edildiğini söyledi. Aktaş, 'Kalan konutları da etap etap teslim edeceğiz. Vatandaşlarımız 3 yıldır evlerinden ayrı kalmıştı. İnşallah bu sıkıntılı dönem konutların teslimiyle bitmiş olacak, yeni evlerinde huzur içerisinde bayramı geçirecekler' dedi.

Kura çekiminin ardından Bahçelievler Mahallesi'ndeki yeni evlerini gezen terör mağdurları, bayramı yerleşmeye başladıkları konforlu evlerinde geçirecek olmanın heyecanını taşıyor. Terör saldırıları nedeniyle büyük sıkıntı çektiklerini, yaklaşık 3 yıl süresince ev bulamadıkları için taşındıkları köydeki yakınlarının yanında kaldıklarını aktaran Şahin Ürper, evi teslim aldıkları için çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Ürper, bayramı yeni evlerinde geçirecekleri için sevinç duyduklarını söyleyen, 'Evlerimiz çok konforlu. Bu bayramda çifte bayram yaşayacağız. Allah devletimize zeval vermesin, bizi devletsiz bırakmasın' dedi. Abdullah Çoban da teslim aldığı evinin çok güzel olduğunun altını çizerek, '3 yıldır bugünü bekliyorduk. Devletimiz sağ olsun 3 yıldır kiralarımızı da ödüyordu. Bayramı evimizde geçireceğimiz için çok mutluyuz.' diye konuştu.

TOKİ Şırnak 2'inci etapta kuralar çekildi!

Terör mağdurları konutlarına kavuşacak!


Geri Dön