Kent Haberleri

Şişli, 72 katlı Taş Yapı kulelerine karşı ayaklandı!

Taş Yapı'nın İstanbul'un en eski ve en merkezi yerleşim yeri Şişli'de hayata geçireceği 72 katlı gökdelen projesi ile ilgili sular durulmuyor. Şişli'nin tam kalbine inşa edilmesi planlanan projeye İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şişli Belediyesi ve Şişli halkı karşı çıkıyor.

Taş Yapı, İstanbul Şişli'de Türkiye Gazetesi Hastanesi'nin de yer aldığı alana iki kule inşa etmek istiyor. Taş Yapı'nın söz konusu projeden beklediği kâr 1 milyar dolar olarak belirtilirken, projeye İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şişli Belediyesi ve Şişli halkı karşı çıkıyor. İşte Yeni Mesaj gazetesinden Ahmet Turan Yiğit imzalı o haber...

Mega kent İstanbul'un en eski ve en merkezi yerleşim bölgeleri arasında yer alan Şişli'de İstanbul Adalet Sarayı'na çok yakın, E-5'in hemen kenarında, üzerinde Şişli Belediyesi'ne ait ek hizmet binası, Bahçeşehir Üniversitesinin fakülte binaları, Şişli Endüstri Meslek Lisesi, Türkiye Hastanesi'nin yer aldığı söz konusu arazi senelerdir gündemden düşmüyor. Cemaati diğer azınlıklara göre oldukça az olan Bulgar Eksharlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı ve özel kişilere ait olan söz konusu bu arazi üzerindeki anlaşmazlık vakıf ve belediye arasında açılan davalar sebebiyle yıllardır sürüyordu. Arazinin Hazine'ye geçmesinden sonraki süreçte Bulgar Vakfı'nın tescil için açtığı davaları kazanması ile beraber arazi üzerindeki yapıların durumu günlerce konuşulmuştu.

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın merakla beklenen 31 Mart seçimlerinden sonra koltuğa oturur oturmaz ilk iş olarak Şişli'nin kalbine inşa edilmek istenen 72 katlı rezidans projesi ile uğraşmak oldu. Şişli Belediye yetkilileri 8 Nisan 2024 tarihinde söz konusu inşaatta tespit edilen eksiklikleri gerekçe gösterecek projeyi durdurdu. Aynı zamanda Şehir Plancısı olan Resul Emrah Şahan, Taşyapı İnşaat tarafından hemen belediyenin dibinde inşa edilecek olan projeyi 'Şişli'nin Kanal İstanbul'u' na benzetti.

Taş yapı'nın resmi internet sitesinde yer alan  proje ile ilgili bilgiler yer alıyor. Resmi sitede yer alan verilere göre projenin toplam inşaat alanı "532 bin 486" metrekare. Projede 216 odalı bir de otel de bulunurken, Konut sayısı ise 468 olarak açıklandı.

Kira anlaşmazlığı kavgası müebbetle son buldu! 

Kirada yüzde 20 indirim istisnası. Ev sahipleri uymak zorunda

Gebze ve Kaş'ta 5 adet arsa satılıyor: En ucuzu 13.9 milyon, en pahalısı 130.3 milyon TL!