28 / 04 / 2024

Şişli Belediyesi'nden tünel projesine itiraz!

Şişli Belediyesi'nden tünel projesine itiraz!

CHP'li Şişli Belediyesi Maçka Parkı'nın bir bölümüne yapılması planlanan tünel projesiyle ilgili imar planlarına itiraz etti.



Maçka Parkı'nın bir bölümüne yapılması planlanan tünel projesiyle ilgili imar planlarına CHP'li Şişli Belediyesi de itiraz etti. Belediye Başkanı Hayri İnönü tarafından yapılan açıklamada, Maçka Parkı'nm deprem anında kullanılacak bir çadır kent alanı olduğuna dikkat çekilerek "Yeşil alanlar halkın hem nefes alma, hem de afet toplanma merkezleri olarak mutlak ihtiyacımız olan alanlardır. Şişlili komşularımıza karşı bu alanları korumak, belediye başkanı olarak sorumluluğumdur" denildi. 


'Yeşil alan ihtiyaçtır'

Şişli Belediyesi, Maçka Parkı'nın bir kısmında planlanan Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri projesine itiraz ettiğini açıkladı. Belediye tarafından yapılan açıklamada Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü, projeye neden itiraz ettiklerinin gerekçelerini sıraladı. İnönü şu ifadeleri kullandı: "Şişli'nin en büyük sorunu nedir? diye sorulduğunda 'yeşil alan azlığı' cevabını veriyorum. Şişli ne yazık ki, yeşil alanı çok az bir kent. Maçka Parkı 1940'lı yıllardan beri, kent sakinlerinin dinlenmek ve spor faaliyetlerini gerçekleştirdiği, yıllanmış bitki dokusuyla kentin nefes aldığı çok önemli bir parktır. Teklif planda tünel giriş çıkışlarıyla ve izlediği güzergâhla, parkın üzerindeki ağaç ve bitki örtüsü ve fonksiyon alanlarının önemli ölçüde zarar göreceği düşünülmektedir. Maçka Parkı, İstanbul'da meydana gelebilecek bir deprem afetine karşı Şişli ilçesi sınırlarında çadır kent alanı olarak kullanılacak ve 'Afet Toplanma Alanı' olarak belirlenmiş bir parktır."



Cumhuriyet


Geri Dön