03 / 05 / 2024

Şişli Etfal Hastanesi bölünüyor mu?

Şişli Etfal Hastanesi bölünüyor mu?

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bölünerek Sarıyer-Çayırbaşı ve Seyrantepe’de iki ayrı hastane olarak hizmet vermesi planlanıyor. 



Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bölünerek Sarıyer-Çayırbaşı ve Seyrantepe’de iki ayrı hastane olarak hizmet vermesi planlanırken, konuya ilişkin İstanbul Tabip Odası (İTO) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’ndan (SES) açıklama geldi. 

26 Nisan’da Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticileri  tarafından yapılan toplantıda hastanenin kadın doğum ve çocuk bölümlerinin tamamının, diğer bölümlerin de bir kısmının en geç 11 Haziran’a kadar Sarıyer Çayırbaşı'ndaki 350 yataklı hastaneye tekrar birleşmemek üzere taşınacağı açıklandı. 

Evrensel Gazetesi'nde yer alan habere göre İstanbul Tabip Odası ve SES Şişli Şubesi adına yapılan açıklamada, çalışma ortamında tartışılmadan, tepeden inme bir şekilde çalışanlara bilgi verilmeksizin alınmış olan bu bölünme kararının acilen iptal edilmesi istendi. Hastane bölünerek taşındıktan sonra arazisine ne yapılacağı, mevcut binalarda yenileme ve iyileştirme yapılırsa hastaneye geri dönme imkanın tanınıp tanınmayacağı hakkında da bilgi sahibi olmak istendiği hususu belirtildi. 

Açıklamanın devamı şöyle:
Şişli Etfal Hastanesi 119 yıldır hizmet veren, İstanbul Avrupa yakasında yaşayan vatandaşların sağlık gereksinimlerinin önemli bir kısmını karşılayan, tüm klinikleri bünyesinde barındıran, yandal uzmanlık birimlerinin büyük çoğunluğunun olduğu köklü bir eğitim ve araştırma hastanesidir. Taşınması ve daha küçük iki ayrı hastane olarak hizmet vermesi hastaların sağlık hizmetlerine ulaşımını kısıtlayacak, verilen sağlık hizmetlerinin niteliğinde azalmaya ve uzmanlık eğitiminin sekteye uğramasına neden olacaktır. Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi kapandığında, Taksim Tünel’den Beşiktaş’a ve Okmeydanı’na kadar olan geniş bir bölgede aynı özelliklerde hizmet veren hastane kalmayacağı göz önünde bulundurulmalıdır.

Hastanemize ve bizlere miras kalan geleneğe sahip çıkıyoruz. Hastalarımızın sağlık hakkına sahip çıkıyoruz. İş güvenliği gözetilerek sağlıklı koşullarda sağlık hizmet vermek istiyoruz. Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin parçalanıp yok edilmeden, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi gibi yerinde yapılandırılarak ya da Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi için ifade edildiği gibi geçici süre ile bölünmeden taşınmak ve sonra geri dönmek suretiyle güvenli ve yeni binalarda hizmet vermeye devam etmesini talep ediyoruz.


Geri Dön