29 / 04 / 2024

Şişli Meslek Yüksek Okulu’nun gayrimenkulleri için dava tartışması!

Şişli Meslek Yüksek Okulu’nun gayrimenkulleri için dava tartışması!

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün Şişli Meslek Yüksek Okulu’na devredilen 9 bina ve arsayı geri almak için açtığı dava sürerken eski başkan Mustafa Sarıgül'den yanıt geldi. Sarıgül, “3 bin öğrencinin okuduğu okul şahısların değil Şişli halkınındır” açıklamasında bulundu.



Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, 2012’de belediye meclisi kararıyla 30 yıllık intifa hakkı Şişli Meslek Yüksek Okulu’na intifa hakkı ile devredilen 9 bina ve arsayı geri almak için dava açmıştı. Dava süreci devam ederken eski başkan Mustafa Sarıgül’den yanıt geldi. Sarıgül, “3 bin öğrencinin okuduğu okul şahısların değil Şişli halkınındır” diye konuştu.

Eski başkan Mustafa Sarıgül, bütün kararlarda o sırada meclis üyesi olan Hayri İnönü’nün de imzasının olduğunu söylüyor. Sarıgül, Başkan olduktan sonra iki yıl boyunca da itiraz etmeyen İnönü’nün, daha sonra intifa kararına karşı dava açtığını belirtiyor. 

Hürriyet Gazetesi'nden Jale Özgentürk'ün haberine göre Sarıgül, “Şişli Meslek Yüksek Okulu bölgede dezavantajlı bir çok gencin eğitim gördüğü başarılı bir okul. Şahıslara ait değil. Bana hiç ait değil, yıpratılmamalı” açıklamasında bulundu.

İntifa hakkı ile kamuya, belediyelere ait binaların, arsaların devrinin yeni bir şey olmadığını hatırlatan Sarıgül, Yeditepe, Kadir Has, Medipol, Koç, Sebahattin Zaim gibi çok sayıda üniversitenin yerleşkelerinin de bu yöntemle tahsis edilmiş olduğunu vurguladı.


Geri Dön