06 / 05 / 2024

Şişli'de 24 bin metrekarelik rezerv alandaki rezidans inşaatına 2'nci mühür geldi!

Şişli'de 24 bin metrekarelik rezerv alandaki rezidans inşaatına 2'nci mühür geldi!

Şişli'nin 'Kanal İstanbul'u olarak anılan 24 bin metrekarelik rezerv alandaki inşaata ikinci kez mühür vuruldu. İşte ayrıntılar...



Şişli'de Belediye binasının karşısında yer alan ve  'Kanal İstanbul'u olarak anılan 24 bin metrekarelik rezerv yapı alanı ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. 

Şişli Belediye binasının karşısında olan ve tartışmalar arasında başlayan rezidans inşaatında belediyenin teknik ve zabıta ekipleri tarafından, sabah saatlerinde incelemeler yapıldı. 

Yapılan incelemeler sonucunda dikkat çeken bir karar alındı. 

Şişli de 24 bin metrekarelik rezerv alandaki rezidans inşaatına 2 nci mühür geldi!

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; gerçekleştirilen  incelemede projeye aykırı çalışmalar yapıldığını tespit eden ekipler, 'projeye göre 12 milimetre çapında olması gereken bazı demirlerin 10 milimetre şeklinde kullanıldığını, iksa kazıklarının uygulama sırasında değiştirilerek, proje dışına çıkılmış olduğunu' belirledi. 

Tutanak tutarak çalışmaları durduran ekipler, inşaat alanının girişinde yer alan kapıya da mühür vurgu. Ayrıca, gerçekleştirilen incelemelerde yapı denetim firmasının 'aykırı' yaptığı işlemlere hiçbir müdahale yapılmadığı da tespit edildi. 

Şişli de 24 bin metrekarelik rezerv alandaki rezidans inşaatına 2 nci mühür geldi!

Belediye ekipleri, 8 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirdikleri denetimde de inşaat alanındaki eksiklikler sebebiyle 'durdurma' kararı almıştı. İlgili firmadan onaylı ve ıslak imzalı proje talep edilmişti. 

Bakanlık tarafından ruhsat onaylı projenin ilgili firma tarafından belediyeye sunulmasından sonra inşaat alanında çalışmalara yeniden başlanmıştı. 

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, seçimlerden önce 19 Mart 2024 tarihinde yaptığı basın açıklamasıyla, deprem toplanma alanı da olan 24 bin metrekare büyüklükteki arazinin; Cumhur İttifakı’nın İBB Başkan adayı olan dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un imzasıyla rezerv yapı alanı ilan edildiğini kamuoyuna açıklamıştı. 

CHP’nin Şişli adayı Resul Emrah Şahan, seçim öncesinde buradaki inşaata tepki göstermiş ve alanda çalışan iş makinalarını işaret ederek "Bu duyduğunuz ses aslında Şişli’ye saplanmak istenen hançerin öncü sesleridir. Şişli’nin Kanal İstanbul’unun yapılmak istenen projenin öncü sesleridir" ifadelerini kullanmıştı. 

2021'de deprem yasaları kullanılarak bu kentin daha dirençli hale dönüşmesi, depreme dayanıklı konutlarda oturulması için çıkarılmış olan yasaların kullanılarak rezerv alan ilan edildiğine vurgu yapan Şahan, "Otel rezidans, AVM, konut; günlük sirkülasyonun 100 binin üzerine geçen bir mahalle kadar nüfusu buraya getirecek olan; sadece Şişli değil İstanbul’un trafiğine merkezine, İstanbul’un bütün konularına ilişkin krize sebep olacak bir proje yapılmak isteniyor" ifadelerini kullandı. 

O rakamlar açıklandı: Konut kredisi kullanımı 444 milyar 280 milyon TL'ye ulaştı!

Ford Focus'tan nisan ayına özel indirim! Ford Focus fiyatı ne kadar? Ford Focus fiyat listesi Nisan 2024!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım artık borsada: Halka arza 2,6 kat talep geldi!

 


Geri Dön