07 / 05 / 2024

Rönesans Gayrimenkul Yatırım artık borsada: Halka arza 2,6 kat talep geldi!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım artık borsada: Halka arza 2,6 kat talep geldi!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım, bugün gerçekleştirilen törenden sonra Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. Şirketin halka arzına 2,6 kat talep geldi. İşte ayrıntılar...



Portföyünde 12 alışveriş merkezi yer alan ve Türkiye’nin adet ve brüt kiralanabilir alan bazında en büyük AVM yatırımcısı olan Rönesans Gayrimenkul Yatırım, bugün itibarıyla Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da "RGYAS" koduyla işlem görmeye başladı. 

Ak Yatırım ve Deniz Yatırım’ın konsorsiyum liderliğinde 17, 18 ve 19 Nisan’da talep toplama sürecini bitiren şirketin halka arzın büyüklüğü yaklaşık 4,5 milyar TL, alka açıklık oranı ise yüzde 10,08 olarak gerçekleşti. 

Halka arz sonucunda 2 milyon 454 bin 93 adedi yurt içi bireysel olacak şekilde toplam 2 milyon 454 bin 271 yatırımcı Rönesans Gayrimenkul Yatırımın ortağı oldu.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım artık borsada: Halka arza 2,6 kat talep geldi!

Rönesans Gayrimenkul Yatırımın borsada işlem görmeye başlaması sebebiyle gerçekleştirilen gong törenine, Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, Rönesans Holding ve Rönesans Gayrimenkul Yatırım yöneticileri, Ak Yatırım ve Deniz Yatırım yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katılım gösterdi. 

Ergun, törende Rönesans Gayrimenkul Yatırımı Borsa İstanbul'da görmekten duyduğu mutluluğu belirtti ve "Rönesans Holdingin uzun senelere dayanan köklü tecrübesiyle Rönesans Gayrimenkul Yatırım, güçlü portföyüyle ve örnek projeleri ile önemli bir değer oluşturuyor. Bugün borsamızda işlem görmeye başlayarak, bu değeri yatırımcıları ile paylaşıyor. Ben bu stratejik karar sebebiyle şirketin değerli yöneticilerini tebrik ediyorum. Bu şekilde bir yandan sektördeki birikimini sermaye piyasalarına taşıyan şirketimiz, diğer yandan daha güçlü bir finansal yapıyla projelerini gerçekleştirmeyi sürdürecektir" ifadelerine yer verdi. 

Rönesans Gayrimenkul Yatırım artık borsada: Halka arza 2,6 kat talep geldi!

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp da holding çatısı altındaki ilk halka arzları olduğuna dikkat çekti ve "Rönesans Gayrimenkul Yatırım, portföyünde yer alan 12 alışveriş merkezi ile Türkiye’nin en büyük AVM yatırımcısı konumunda. Rönesans Holding’in 100 milyon ziyaretçi ile buluşan ticari gayrimenkul şirketi Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ı halka arz ederek, holding çatımız altındaki ilk halka arzımızı yaptık" ifadelerine yer verdi. 

Ak Yatırım ve Deniz Yatırım konsorsiyum liderliğinde gerçekleşen halka arza, toplam tahsisat tutarının 2,6 katı talep geldiğine ve halka arz sonucunda toplam 2 milyon 454 bin 271 yeni ortakları olduğuna vurgu yapan İpek Ilıcak Kayaalp, yatırımcılarına ve halka arz sürecinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti, Rönesans Holding olarak ülkeye inandıklarını ve yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerini belirtti. 

Rönesans Gayrimenkul Yatırım, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Samsun, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa olacak şekilde 7 kentte, Optimum, Hilltown ve Piazza markalı AVM’lerinin yanı sıra Maltepe Park ve Kozzy AVM gibi bulundukları bölgenin en çok ziyaret edilen AVM’leriyle hizmet sunuyor. 

Sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamak amacıyla başarılı uygulamalara imza atan Rönesans Gayrimenkul Yatırımın portföyünde yer alan AVM’ler, dünyanın en önde gelen sürdürülebilirlik sertifikalarının sahibi durumunda. Yüzde 100 yeşil enerji kullanmayı hedefleyen Rönesans Gayrimenkul Yatırım, gurubun sürdürülebilirlik hedefleri ile paralel net sıfır karbon bir şirket olmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. 

ŞOK 27 Nisan 2024 cumartesi aktüel ürünler kataloğunu yayımladı! Yarın ŞOK'ta seçili ürünlerde indirim fırsatlar...

Çiftçilere son dakika Nisan 2024 müjdesi! 4,4 milyar TL bugün hesaplara yatırılıyor!

İstanbul Adliyelerinde kira davaları ne kadar sürüyor? Anlaşamayan ev sahiplerine ve kiracılara büyük şok!


Geri Dön