Kira

Şişli'de rezidansta 8 bin TL'ye oturan kiracı, aynı binadaki evinden 3 bin dolar kira alıyor! 

İstanbul Şişli’de ofis olarak kullanmak üzere rezidansdan ev satın alan avukat 8 bin TL'ye oturan kiracıyı çıkarmak istedi ancak kiracı çıkmak istemeyince mahkemelik oldular. 8 bin liraya kirada oturan kiracının aynı rezidansda 3 bin dolara kiraladığı dairesi olduğu belirlendi. 

Avukat U.C., 2023 yılının Ocak ayında, Şişli merkezde yer alan Şişli Plaza'da işyeri olarak kullanmak amacıyla kendisine bir daire satın aldı. Daireyi satın aldığında içinde olan kiracı Nükhet Gürsoy, 8 bin TL kira ödüyordu. Ancak kiracı Nükhet Gürsoy, çıkmak için 120 bin TL istedi. 

Sabah Gazetesi'nden Oğuzhan Uysal'ın haberine göre; yeni konut sahibi avukat U.C. bunu kabul etti fakat kiracı daha sonra bu talebinden vazgeçti. 

İhtar süresinin dolmasını bekleyen avukat, mülkün tahliyesi için İstanbul 9. Sulh Hukuk mahkemesinde dava açtı. Dava sürerken, kiracının aynı binada dairesi olduğu ve 3 bin dolar karşılığı bu dairesini kiraya verdiği tespit edildi. 

Uzun süren kira tahliye davası sebebiyle avukatın her ay 60 bin TL kira maliyeti ortaya çıkarken, kiracı Nükhet Gürsoy'un da geçen 20 aylık zamanda yaklaşık 1.5 milyon TL gelir elde ettiği ortaya çıktı. 

İstanbul 9. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada kararın 18 Ekim günü yapılacak duruşmada çıkması bekleniyor. 

Türkiye’de birkaç senedir yaşanan ekonomik krizin yol açtığı sorunlardan biri olan ev sahibi ve kiracı gerginliğinde sular durulmuyor. Mağdur ev sahipleri, sosyal medya hesaplarından yaşadıkları sorunları ve taleplerini sık sık paylaşırken, söz konusu mağduriyetlerin yüzde 25 kira zam sınırı sebebiyle yaşandığı belirtiliyor. 

Kiraları düşük kalan ev sahipleri, geçinemediklerini ve uzayan dava süreçleri sebebiyle de zor duruma düşüyor. Kiralara getirilen yüzde 25 zam sınırlaması 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla sona erdi ancak ev sahiplerinin sorunları tam anlamıyla çözülebilmiş değil. 

Son olarak kiralık konut piyasasında kira ödemeleri ile ilgili bir düzenleme yapıldı. Resmi Gazete'de bugün yayımlanan tebliğ ile beraber artık kirayı elden ödemek de elden kira almak da mümkün olmayacak. Elden kira ödemeleri için ceza uygulanacak. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! İşte 3 soruda kira artış oranı Ekim 2024! 

Türklerin yurt dışından gayrimenkul alımı, 2024'ün ilk 8 ayında 1 milyar 377 milyon dolar oldu!

Endeksa Genel Müdürü Öğüt: Konut sahipleri satışları bir süre erteliyor!

Sivas'ta 4.7 şiddetinde deprem oldu! Son dakika deprem...