27 / 04 / 2024

Şişli'de riskli 4 bina tahliye edildi!

Şişli'de riskli 4 bina tahliye edildi!

Şişli'de 8 katlı bir binanın giriş katının kolonunda çatlak meydana geldi. Çökme tehlikesi bulunan bina ve çevredeki 4 bina boşaltıldı.



İstanbul'un Şişli İlçesi Feriköy Mahallesi Beyzade Sokak'ta bulunan 8 katlı apartmanın giriş katındaki bakkalda çatlak meydana geldi. Yıkılma riski bulunan bina ve çevredeki 3 apartman daha tahliye edildi.

Şişli de riskli 4 bina tahliye edildi!

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, büyük bir sesle çatlayan kolon bina sakinlerinin paniklemesine yol açtı. Panikle dışarıya çıkan bina sakinleri, itfaiye ve zabıta ekiplerine haber verdi. Zabıta ekipleri ise tedbir amaçlı olarak zemin katında çatlak oluşan binayı ve çevredeki 3 binayı tahliye etti.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından binada incelemelerde bulunuldu. Ekipler, apartman sakinlerine geceyi binada geçirmelerinin riskli olduğunu söyleyerek binayla ilgili çalışmalara devam edeceğini belirtti. 

Şişli de riskli 4 bina tahliye edildi!

Olayın meydana geldiği bakkalın sahibi Metin Çelik, "Olay gece saat 00.00 sıralarında meydana geldi. Bakkalı kapatma sırasında arkalardan kolonlardan ses geldi. Arkamızı dönüp baktığımızda, demirlerin yamulduğunu gördük. Kolonların kırıldığını gördük. Hemen ilgili birime aktardık. Zabıtları ve itfaiye ekiplerini aradık. Daha sonra ilgili arkadaşlar gelerek şerit çekerek binayı boşalttılar. Ürkütücü bir ses geldi, kolonlar çatladı. Bir an panikle dışarı çıktık, bakkalı boşalttık. Toplam da on sekiz daire boşaltıldı. Şu anda olayla ilgili denetimler yapılıyor. Bekliyoruz şu anda" açıklamasında bulundu.

Şişli de riskli 4 bina tahliye edildi!

Karabük’teki riskli bina tahliye edildi!


Geri Dön