03 / 05 / 2024

Şişli'ye 40 bin ton asfalt!

Şişli'ye 40 bin ton asfalt!

Şişli sınırları içinde şu ana kadar pek mahalledeki 70’e yakın sokağın asfalt serim çalışmaları gerçekleştirildi. Geriye kalan az sayıdaki mahal ve sokağın çalışmaları da devam ediyor. 2016 yılında toplamda 40 bin ton asfalt kullanılmış olacak.




Her yıl yaptığı çalışmalarla vatandaşlarına en iyi hizmeti vermeyi şiar edinen Şişli Belediyesi 55 okul, 2 kültür merkezi, 4 muhtarlık, 3 ibadethane, 2 etüt merkezi, 6 bakım evi, Down kafe ile kamu binalarının, park ve bahçelerin, spor kulüplerinin, lojmanların ve toplum merkezlerinin bakım ve onarım işlerini gerçekleştirdi.  


Mahalle ve sokaklarda tretuvar, yağmur suyu altyapısı, kaldırım ve asfaltlama çalışmaları yaptı. Şişli bölgesinde el değmeyen tek bir alanın kalmadığını belirten Şişli belediyesi Fen İşleri Müdürü Osman Çolak, 2016 yılında yapılan işler hakkında detaylı bilgi verdi. 


Okuldan muhtarlığa her alanda çalışıyoruz 


Osman Çolak, “Bu yıl Hüseyin Cahit Yalçın İlköğretim Okulu’nu yeniden inşa ettik, Mahmut Şevket Paşa Etüt Merkezi’ni ve İzzet Paşa Muhtarlığı’nı tamamen yeniledik. Şişli’de yer alan 55 okulun iç boyasını, lavabolarını, tuvaletlerini ve kapılarını onardık. Öğrencilerimiz şu anda tamamen içleri yenilenmiş okullarda eğitim görüyorlar. Aynı zamanda, 2016 yılının sonuna kadar vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak birçok çalışmamız var. Onarım işi kapsamında Fulya Mahallesi’ne bir yüzme havuzu yapıyoruz. Cumhuriyet Mahallesi yeni muhtarlık binasının projeleri hazırlandı. 19 Mayıs Mahallesi’nde sağlık ve dinlenme evi projemiz var. Yaşlılarımız tarafından yoğun talep gören Feriköy Emekliler Evi’nin onarım bakımını yapacağız ve engelli vatandaşlarımıza uygun hale getireceğiz” diye belirtti.



İlçenin yağmur suyu altyapısı tamamen yenileniyor


Altyapı çalışmalarına da yoğunluk verdiklerini belirten Osman Çolak, “Yağmur suyu alt yapı çalışmaları görünmese de bir kentin toplardamarını oluşturuyor. Bu kapsamda Cumhuriyet, Halide Edip Adıvar, Merkez, Halil Rıfat Paşa, Kaptanpaşa mahallelerinin muhtelif sokaklarında yağmur suyu altyapı çalışmaları yapıyoruz. 2017 yılının ilk yarısında bitirmeyi planlıyoruz. Ergenekon, Eskişehir, Feriköy, Fulya, Halaskargazi, Harbiye, İnönü, İzzet Paşa, Mahmut Şevket Paşa, Meşrutiyet, Paşa, Teşvikiye, Yayla, 19 Mayıs ise projesini yaptığımız diğer mahallelerimiz. Buraların uygulamasına 2017 yılında başlayacağız. Tüm bu çalışmalar bittiğinde Şişli ilçesinde yağmur suyuyla alakalı hiçbir sıkıntı ve problem olmayacak.” dedi. 




2016 yılında 40 bin ton asfalt


Şişli sınırları içinde şu ana kadar pek mahalledeki 70’e yakın sokağın asfalt serim çalışmaları gerçekleştirildi. Geriye kalan az sayıdaki mahal ve sokağın çalışmaları da devam ediyor. 5 okulun da ön bahçe asfalt çalışmasını gerçekleştirdi. 2016 yılında toplamda 40 bin ton asfalt kullanılmış olacak. 



Ekipler 7 gün 24 saat dört çalışıyor


Vatandaşımız yaşadıkları sorunlarla ilgili aradıklarında mutlaka karşılarında bir muhatap buluyor diye ekleyen Çolak, “İş bazında yaptığımız çalışmaların kontrol teşkilatı ve teknik ekibi var. Onun haricinde bir de şeflik tarafında görevlendirilen ekiplerimiz ve mahalle sorumlularımız var. Vatandaştan bir şikayet geldiğinde mahalle sorumlularımıza bildiriyoruz.


Mahalle sorumluları mahallelere gidiyor, sorunları inceliyor, ilgilisiyle görüşüyor. Sonra da giderilmesi noktasında eğer onarım işi kapsamında giderilecekse onarım ekibine, yağmur suyuysa yağmur suyu altyapı ekibine, asfaltsa ise asfalt ekibine iletiyor. Bunların dışında şeflik ekipleriyle yapılması gerekiyorsa şefliğe aktarılıyor.  Gece gündüz, hafta sonu demeden çalışan ekiplerimiz var” dedi.



Şişli Belediyesi



Geri Dön