Sitelerde yönetim planı değişikliği iptal edilir mi?
Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''500 kişinin yaşadığı sitede yönetim planı değişikliği iptal edilir mi?'' sorusuna yanıt verdi.
Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''500 kişinin yaşadığı sitede yönetim planı değişikliği iptal edilir mi?'' soruyu yanıtladı. İşte o haber...
Sitemiz 500 haneli. Bir toplantı yapılmış ama sahte imzalar atılmış, bizim haberimiz yok. Toplantıda yönetim planı değişikliği yapılmış. Şimdi bunun iptalini talep edeceğim, böyle bir davada yönetimi mi hasım göstereceğiz yoksa 500 kişiyi mi davalı göstereceğiz? ● T.M.
Okuyucumun durumu gerçekten sıkıntılı. Anlatılan olayda iki hukuki durum söz konusu. Birincisi sahtecilik ki bu suçtur. Dolayısıyla sahte imzaları atanlar suç işlemiştir, savcılığa şikayette bulunmak gerekir.
Bunun için elbette bu imzaları kimin attığını bilmek lazım. Şikayet edilecek kimse bu imzaları atandır. İkinci husus kararın iptali konusudur.
Bunun için sahtecilik yapılmadan ama mevzuata aykırı karar alınmış olmalı ki alınan kararın iptali talep edilsin. Zira böyle bir karar için iptal kararı alınmaz ise bu karar geçerli olur ve iptaline kadar uygulanır.
Ancak okuyucumun anlattığı durum bu değil. Okuyucumun anlattığı durumda alınan karar iptali gereken bir karar değildir, yok hükmünde bir karardır.
Dolayısıyla hiçbir zaman uygulanmaz, mahkemeden yokluk kararı talep edilmez, yokluğunun tespiti talep edilir. Bunun için de tüm bağımsız bölüm maliklerinin dava edilmesi gerekmez.
Yönetim hasım gösterilebilir ve mahkemeden de bir tespit talep olunur. Mahkeme davaya bakar ve yokluğunu tespit ettiği takdirde geçersizliği karardan itibaren değil başından itibaren kabul edilir.
Okuyucumun yapacağı şey budur. Dava açarak alınan bu kararın yokluğunun tespit edilmesini talep edecektir. Yeter ki atılan imzaların sahte olduğunu ispatlayabilsin. Zira bu olayda kilit nokta imzaların sahteliğidir.