11 / 05 / 2024

Sivas Bölge Hastanesi açılmadan konut fiyatlarını artırdı!

Sivas Bölge Hastanesi açılmadan konut fiyatlarını artırdı!

Hastane yapılmadan konut fiyatları arttı Bölge Hastanesinin yapıldığı alanda daire fiyatları iki yılın içerisinde ikiye katlandı. 50 yılda gelişmeyen mahallede hastanenin yapılması ile birlikte hareketlilik yaşandı.



Hastane yapılmadan konut fiyatları arttı Bölge Hastanesinin yapıldığı alanda daire fiyatları iki yılın içerisinde ikiye katlandı. 50 yılda gelişmeyen mahallede hastanenin yapılması ile birlikte hareketlilik yaşandı. İki yıl önce yapımına başlanan ve sona doğru gelinen Bölge Hastanesi bu yıl içerinde hizmete açılacak. 150 bin metrekare alana inşa edilen hastane bitmeden çevresinde yükselen binalar dikkatlerden kaçmadı.


Devasa Değişim!


Cumhuriyet Üniversitesine arka yolun açılması ile adeta devrim geçiren bölge, 600 yataklı yeni bir hastane inşaatı ile birlikte bir anda Sivas’ın en prestijli bölgelerinden birisi haline geldi. Daha önce gecekondu tarzı eski evlerin yer aldığı bölgede konut ve arsa fiyatları çok düşük bir durumdayken, üniversite yolunun açılması, Üniversite TOKÎ bölgesinin canlanması ve bölge hastanesi ile arsalar birden neredeyse 20-30 kat değer kazandı. Eski mahalle sakinleri bu devasa değişimden bir hayli memnun, şimdilerde hepsi kapılarını sık sık çalan müteahhitlerle meşgul.


Sivas’ın Yeni Hastanesi!


Sivas’ın uzun yıllar hayalini kurduğu 600 yataklı Bölge Hastanesinde sona gelindi. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında teslim edilmesi hedeflenen hastanenin çevre düzenleme çalışmalarının gecikmesi nedeniyle süreç yavaş ilerledi. Bu yıl Mayıs ayında hizmete girmesi hedeflenen hastane bölgeye hayat verdi. Bölge Hastanesi’nin yapılmasını duyan müteahhitler gözlerini hastanenin bulunduğu alana dikti.


Sivas’ta İnşaat Sektörünün Birinci Tercihi! Bölgede hastane inşaatından önce daireler yükselmeye başladı. Hastane bölgeye canlılık getirdi. Daireler yüzde yüz değer görerek uçuk fiyatlardan satışa sunuluyor. Kira fiyatları da artan bölge de hastanenin gelmesiyle büyük gelişme kat etti. Hastanenin karşısına daire ve pansiyon diken müteahhitler binaların altını da dükkân yaptı.


Bölge Sağlığın Merkezi Olmaca Aday!


Numune ve Sivas Devlet Hastanesi’nin bölge hastanesine taşınmasıyla birlikte hastane kenarındaki eczane, gözlükçü ve medikal dükkânlarının ciddi zarar görmesi bekleniyor. Bunu fırsata çeviren müteahhitler Bölge Hastanesi’nin inşaatından önce bölgede altı dükkân üstü ofis ve pansiyon tarzı binalar dikti. Sağlık çalışanları için dairelerinde yapıldığı alanda ciddi gelişme yaşandı. 50 yılda gelişemeyen mahalle Bölge Hastanesi’nin gelmesi ile hızlı bir gelişme ‘ gösterdi. Hastanenin açılması ile birlikte bölgenin daha da hareketlenmesi bekleniyor.


Sivas Lonca Gazetesi


Geri Dön