04 / 05 / 2024

Sivas Fadlum Köprüsü hizmete girdi!

Sivas Fadlum Köprüsü hizmete girdi!

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’ın seçim vaatleri arasında yer alan Fadlum Irmağı üzerine yeni köprü; havaalanı pistini andıran yeni bağlantı yollarıyla birlikte tamamlanarak hizmete girdi.



Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’ın seçim vaatleri arasında yer alan Fadlum Irmağı üzerine yeni köprü; havaalanı pistini andıran yeni bağlantı yollarıyla birlikte tamamlanarak hizmete girdi. Öğrenci sayısı 50 binin, çalışan sayısı ise 5 binin üzerine çıkan Cumhuriyet Üniversitesi’ne ulaşımı çile olmaktan çıktı. İsmet Yılmaz Köprüsü, Köprülü Kavşağı ve Caddesi’nin yapımı için Sivas Belediyesi 7 milyonluk yatırım yaptı. 


BEREKETLİ AÇILIŞ


Açılış töreninin ilk konuşmasını ev sahibi sıfatı ile Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık yaptı. Kocacık yaptığı konuşmada, “Biz yıllarca sadece bir köprümüz olsun istemiştik. Başkan Sami Aydın söz verdi. Sözünü de zamanında yerine getirdi. Üstelik, tam anlamıyla bir ulaşım zinciri kurdu. Bunun için teşekkür ediyorum” dedi.  Açılışın onur konuğu TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ise adını taşıyan bulvarın açılışında; heyecanlı ve duygusal idi. Yılmaz'ın duyguları ses tonuna da yansıdı.


Akşam


Geri Dön