12 / 05 / 2024

Sivas, Kayseri ve Niğde bölgesinde tekrar deprem bekleniyor mu? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

Sivas, Kayseri ve Niğde bölgesinde tekrar deprem bekleniyor mu? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra artçı depremler olmaya devam etti. Büyük yıkıma neden olan depremlerden sonra Sivas, Kayseri ve Niğde’de de peş peşe depremler oldu. Bu depremler vatandaşları korkuturken tekrar depremin olup olmayacağı ise merak ediliyor.



KAYSERİ, SİVAS NİĞDE'DE DEPREM BEKLENİYOR MU?

Sivas Kayseri ve Niğde bölgesinde meydana gelen depremler büyük korku yaşatırken vatandaşlar tekrar depremin olup olmayacağını merak ediyor. Uzmanlardan konuyla ilgili açıklama geldi. Prof. Dr. Süleyman Pampal uzun süredir enerji biriktiren hatta büyük deprem olabileceğini söylerken, Prof. Dr. Naci Görür de küçük boyutlu depremler olabileceğini belirtti.

Sivas, Kayseri ve Niğde bölgesinde tekrar deprem bekleniyor mu? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

HABERCİ DEPREMLER...

Sputniknews'de yer alan habere göre;  Prof. Dr. Süleyman Pampal bu bölgede  “Ecemiş fayı kuzeyden Sivas civarından başlıyor, Kayseri, Niğde’nin doğusundan Pozantı üzerinden Mersin’in batısından Akdeniz’e inen büyük ve Türkiye’nin önemli faylarından biri olduğunu söyledi.

Kayseri’de deprem olan yerlerin de fay hattı üzerinde yer aldığını söyleyen Pampal: '' Ecemiş fayı tarihte de çok sayıda yıkıcı deprem üretmiş ve 7 ila 8 arası şiddette deprem yaratma potansiyeli var. İncesu civarında oldu depremler.  Bu fay iki koldur. Doğudan Hacılar ve Talas üzerinden güneye doğru giden bir kolu var ve bir de İncesu’dan geçip Yeşilhisar’dan aşağı doğru Çamardı doğusundan Pozantı üzerinden Mersin’e doğru inen bir kolu var.

Büyük bir fay ve bu son depremler de önemliydi. Bu fayın yıkıcı deprem potansiyelini bize hatırlatan ve bundan sonra tehlikenin varlığını vurgulayan haberci depremler olarak değerlendirebiliriz.” ifadelerine yer verdi.

Bor’da meydana gelen depremi de hatırlatan Prof. Dr. Pampal Bor da Tuz Gölü fayı ve Ecemiş fayının tam kesiştiği yerde bulunduğunu söyleyerek, bu fay da çok aktif ve 450-500 kilometreye yaklaşan boyu ile büyük deprem yaratma potansiyelinin olduğunu söyleyerek, bu faylar üzerinde 7’nin üzerinde depremlerin olabileceğini belirtti.

 


Geri Dön