01 / 05 / 2024

Sivas'a küçük sanayi sitesi şart!

Sivas'a küçük sanayi sitesi şart!

Sivas İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantısı gerçekleşti. Sanayi Ticaret ve Turizm Komisyonu Başkanı Fehmi Çevik ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (ÇEDAŞ) Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, 2016 yılındaki yatırımları değerlendirdi.



Sivas İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantılarının dördüncü oturumu dün gerçekleştirildi. Sedat Özata başkanlığında gerçekleştirilen oturuma konuk olarak katılan  Çamlıbel Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (ÇEDAŞ) Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, 2016 yılı faaliyetlerini değerlendirdi. Enerji verimliliği hususuna dikkat çeken Akboğa, enerji kesintilerinin yapılan çalışmalar neticesinde son yıllarda minimum seviyeye çekildiğini kaydetti.


ARIZALARA ANINDA MÜDAHALE EDİLECEK


Müşteri memnuniyetini sağlamak için var güçleri ile çalıştıklarını ifade eden Akboğa, Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) çalışmalarının son sürat devam ettiğini aktardı. Akboğa, “CBS sistemini kurma çalışmalarımız devam ediyor. Abone ihbar etmeden önce kısa süre içerisinde arızalara müdahale etmeyi amaçlıyoruz. Bunu gerçekleştirdiğimiz takdirde bunu başarma şansımız olacak” dedi.


ÜYELERİN SORULARINI YANITLADI  


Araç filolarını  yenilediklerini belirten Akboğa, son model araçlarla hizmetlerini sürdürdüklerini ifade etti. Akboğa, konuşmasının ardından meclis üyelerinin sorularını yanıtladı.


Öte yandan dünkü oturumda Akıncılar ilçesine kurulması istenen küçük sanayi sitesi ile ilgili konu da masaya yatırıldı. Sanayi Ticaret ve Turizm Komisyonu Başkanı Fehmi Çevik, konuya ilişkin hazırladıkları rapor hakkında  meclis üyelerine bilgi verdi.


TOKİ TARAFINDAN YAPILACAK


Esnafın ilçeye daha iyi hizmet verebilmesi için küçük sanayi sitesinin şart olduğunu ifade eden Çevik, “Akıncılar ilçesinde 60-70 esnaf bulunmaktadır. Bu esnaflar ilçenin değişik adreslerinde, dağınık bir şekilde hizmet vermektedir. Esnafların daha iyi hizmet verebilmeleri, halkın daha iyi hizmet alabilmeleri için ilçeye bir sanayi bölgesi gerekmektedir. İlçenin belediye başkanı ile yaptığımız görüşmede sanayi bölgesi için 110 dönüm arsanın hazır olduğu, arsanın ana yol kenarında olmasından dolayı Karayolları´ndan izin alındığı, arsanın sulama alanı içerisinde olduğundan ötürü de  dosyanın Devlet Su İşleri´nde olduğu öğrenilmiştir. Projenin hazır olduğu, resmi işlemler bitince bölgenin  TOKİ  tarafından yapılacağı belirtilmiştir” dedi.


Şubat ayı meclis toplantıları bugün saat 10.30´da gerçekleştirilen oturumla sona erecek.




Bizim Sivas


Geri Dön