28 / 04 / 2024

Sivas'ta 10 bin kişilik yurt projesi için düğmeye basıldı!

Sivas'ta 10 bin kişilik yurt projesi için düğmeye basıldı!

Sivas'ta inşa edilecek 10 bin kişilik "Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu" için harekete geçildi. Proje Türkiye'nin tek seferde yapılacak en büyük yurt projesi olma özelliği taşıyor.



Cumhuriyet Üniversitesi kampüsü içerisine 10 bin kişilik  "Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu" inşa edilecek. Türkiye'deki en büyük kapasiteli yurt projesi Cumhuriyet  Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilerin barınma ihtiyacı sorununu çözecek. 

 

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre; Vali Davut Gül, projenin önemine işaret ederek, "Çalışmanın  projelendirilmesinin ardından inşası için harekete geçildi. Hedefe adım adım  ilerliyoruz. Proje ile şehrimiz, yükseköğrenim noktasında büyük bir ivme kazanacaktır."  ifadelerini kullandı.

 

Yükseköğrenim Öğrenci  Yurdu'nun içinde neler olacak?

 

"Yükseköğrenim Öğrenci  Yurdu"nda, 8 yurt binası, 4 sosyal tesis binası, 1 öğrenci yaşam merkezi, 1 giriş  kontrol ve ziyaretçi binası ile dış sosyal donatı binaları olacak. 

 

169 bin 502 metrekare inşaat alanına sahip "Yükseköğrenim Öğrenci  Yurdu"nda  8 yurt  binasının her biri zeminle birlikte toplam 10 kattan oluşacak. Projede ayrıca mutfak, yemekhane, hazırlık üniteleri bulunan çok  amaçlı salon, faaliyet odaları, gençlik ofisi, revir bölümü, terzi, berber, ısı  merkezi, su depoları, çamaşırhane 8 basketbol ve voleybol sahası, 20 çardak ve pergola yapıları, dış alanda  spor yapılacak fitness aletleri yer alacak. "Yükseköğrenim Öğrenci  Yurdu" projesinde  öğrencilerin güvenliğini sağlamak ve giriş çıkışları  kontrol altında tutmak için giriş kontrol ve ziyaretçi binası inşa edilecek.  


Geri Dön