13 / 05 / 2024

Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu

Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu

Sivas'ta inşa edilecek 10 bin kişilik "Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu" için harekete geçildi. Proje Türkiye'nin tek seferde yapılacak en büyük yurt projesi olma özelliği taşıyor.

En pahalı öğrenci şehrinde bir oda kirası 17 bin lirayı aştı! Öğrenciler yüksek kiralara isyan ediyor

Flaman bölgesindeki en pahalı öğrenci şehri olan Hasselt'te bir odanın kirası 500 euro sınırına dayandı. Öğrenciler yüksek kiralara tepki göstermeye başladı.

Burslara zam geliyor! Ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora öğrenci bursları ne kadar oldu?

Son dakika haberi... Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar burslara zam yapılacağını duyurdu. Peki, Ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora öğrenci bursları ne kadar oldu? İşte detaylar...

İBB'nin öğrenci yurtları ile kreşlerine zam geldi! Yurtlarda aylık ücret 1.300 TL'ye yükseldi! Üniversiteliler dikkat! 

İBB Meclisi Eylül Ayı Toplantısı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait yükseköğrenim öğrenci yurtlarının aylık ücretine yüzde 36,84 zam uygulanmasına, kreşlere de yüzde 27,65 oranında zam yapılmasına karar verildi. İşte o rakamlar...

İBB’nin öğrenci yurtlarına yüzde 36,8 zam

İBB Meclisi Eylül Ayı Toplantısı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait yükseköğrenim öğrenci yurtlarının aylık ücretine yüzde 36,84 zam yapılması kararlaştırıldı. İşte detaylar...

Kira göçü tam gaz: Emekli, öğrenci, çalışan... Herkes yüksek kiralardan kaçıyor!

İstanbul'da yükselen kiralarla başlayan kentten göç, deprem korkusuyla daha da hız kazandı. Emekli de öğrenci de çalışan da yüksek kiralardan kaçıyor.

Büyük Edirne Öğrenci Yurdu İşletmeciliği Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Büyük Edirne Öğrenci Yurdu İşletmeciliği Ve Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de Aslan Ali Baş ve Metin Yıldız ortaklığında kuruldu.

Ankara'da yüksek kiralara yönelik protesto!

Ankara'da bir grup öğrenci yüksek kiraları protesto etmek için eylem düzenledi. 

Uygar Peyzaj İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu Şubesi açıldı!

Uygar Peyzaj İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu Şubesi bugün Çekmeköy'de 19 milyon TL sermaye bedeli ile Yüksek Kırıcı tarafından açıldı.

Yükseköğrenim öğrencilerine Mart ayı burs ve kredi ödemeleri yapılıyor!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yükseköğrenim öğrencilerinin Mart ayı burs ve kredi ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu...

Adana Çukurova'ya 5 yıldızlı öğrenci yurdu!

Adana Çukurova Belediyesi'nce inşa edilen 530 kişilik öğrenci yurdu tamamlanıyor. 'Öğrenci Evi' konsepti ile hayata geçirilen projenin kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Sadabad Öğrenci Yurdu yerine AVM değil cami inşa edilecek!

Kağıthane'deki yıkılan Sadabad Öğrenci Yurdu ve Lojman Binası'nın yerine AVM yapılacağı söylentilerinin doğru olmadığı açıklandı. Binanın yerine cami inşa edilecek...

Yozgat Yerköy'de 400 kişilik yurt inşa ediliyor!

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yerköy ilçesinde inşaatı süren 400 kişilik yüksek öğrenim kız öğrenci yurdunu inceledi. Yerköy'de inşaatı süren yurdun 2020'de açılması planlanıyor.

İstanbul'un en büyük öğrenci yurdu için düğmeye basıldı!

Küçükçekmece Gölü kenarına, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 4 bin kişi kapasiteli İstanbul'un en büyük öğrenci yurdu inşa edilecek.

Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu Haberi

Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu

Cumhuriyet Üniversitesi kampüsü içerisine 10 bin kişilik  "Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu" inşa edilecek. Türkiye'deki en büyük kapasiteli yurt projesi Cumhuriyet  Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilerin barınma ihtiyacı sorununu çözecek. 

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre; Vali Davut Gül, projenin önemine işaret ederek, "Çalışmanın  projelendirilmesinin ardından inşası için harekete geçildi. Hedefe adım adım  ilerliyoruz. Proje ile şehrimiz, yükseköğrenim noktasında büyük bir ivme kazanacaktır."  ifadelerini kullandı.

Yükseköğrenim Öğrenci  Yurdu'nun içinde neler olacak?

"Yükseköğrenim Öğrenci  Yurdu"nda, 8 yurt binası, 4 sosyal tesis binası, 1 öğrenci yaşam merkezi, 1 giriş  kontrol ve ziyaretçi binası ile dış sosyal donatı binaları olacak. 

169 bin 502 metrekare inşaat alanına sahip "Yükseköğrenim Öğrenci  Yurdu"nda  8 yurt  binasının her biri zeminle birlikte toplam 10 kattan oluşacak. Projede ayrıca mutfak, yemekhane, hazırlık üniteleri bulunan çok  amaçlı...