04 / 05 / 2024

En pahalı öğrenci şehrinde bir oda kirası 17 bin lirayı aştı! Öğrenciler yüksek kiralara isyan ediyor

En pahalı öğrenci şehrinde bir oda kirası 17 bin lirayı aştı! Öğrenciler yüksek kiralara isyan ediyor

Flaman bölgesindeki en pahalı öğrenci şehri olan Hasselt'te bir odanın kirası 500 euro sınırına dayandı. Öğrenciler yüksek kiralara tepki göstermeye başladı.



Emlakçılar Meslek Birliği (CIB) tarafından son kira barometresini yayınladı. Buna göre Flaman Bölgesinde bir öğrenci odasının ortalama kira fiyatı 500 euro sınırına yaklaştı. 

KİRA FİYATLARI YÜZDE 8,9 ARTTI

Sonhaber'den Halil Uygun'un haberine göre; CIB, geçtiğimiz akademik yılda tüm öğrenci şehirlerinde kiraların arttığını ve önümüzdeki akademik yılda da aynı eğilimin devam edeceğini beklediklerini açıkladı. Kuruma göre öğrenci oda kiralarının artışında en büyük etken enflasyondaki artış olarak açıklandı. 

Özellikle Flandre'da ortalama kira fiyatları yüzde 8,3 artarak 490 euro, Brüksel'de ise kira bedelleri yüzde 12 artışla 494 euroya yükseldi. 

En pahalı öğrenci şehrinde bir oda kirası 17 bin lirayı aştı! Öğrenciler yüksek kiralara isyan ediyor

EN PAHALI ÖĞRENCİ ŞEHRİ

Geçen akademik yılıyla kıyaslandığında,  Flandre'da fiyatlar yükselmeye devam etti. Ortalama kiralar şu anda her yerde 400 euronun üzerinde. Hasselt'te ise 500 euro sınırı çoktan aşıldı. Bir öğrenci odasının ortalama kirası 516 euroya dayandı.

Kira bedelleri sıralamasında ikinci sırada kiraların 514 euroya çıktığı Leuven geliyor.  Gent’te kiralar ortalama 495 euro, Anvers’te ise 476 euro seviyesinde. 

Brüksel Başkent Bölgesinde en fazla artışı  ortalama kira bedelinin 527 euroya çıktığı Ixelles'de. Brüksel şehrinde ise ortalama kira bedelleri 488 euro olarak açıklandı.

Geçen yıla göre en az kira fiyat artışı yüzde 4,7 ile Antwerp’de ve yüzde 4 ile Gent’te gerçekleşti. En fazla kira artışı ise yüzde 13,8 ile Brugge’de yaşandı.

Yabancılara sahte kira sözleşmesi şoku: İkamet izni olmayanlara ev kiralamaya çalışan 6 şüpheli gözaltında!

Kiracı ve ev sahibinin bilmesi gerekenler! Kirayı geciktiren kiracıyı ev sahibi evden çıkarabilir mi?

Almanya'da kiralarda patlama yaşanıyor! İşte kiraların en yüksek ve en düşük olduğu şehirler!

Türkiye'nin İsrail'e ihracat kısıtlaması kararı konut fiyatlarını ve kira bedellerini yükseltebilir! 

Geri Dön