29 / 04 / 2024

Sivil toplum örgütleri Büyükçekmece'deki yıkımı protesto etti!

Sivil toplum örgütleri Büyükçekmece'deki yıkımı protesto etti!

Bazı sivil toplum örgütleri Büyükçekmece Kültürpark'taki 14 kültürevini yıkmasını, dün düzenledikleri bir eylemle protesto etti



Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Emekli Öğretmenler Demeği'nin de aralarında bulunduğu 13 sivil toplum kuruluşu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (ÎBB) Büyükçekmece Kültürpark'taki 14 kültürevini yıkmasını, dün düzenledikleri bir eylemle protesto etti.

"Çöplüktü, viraneydi Yaptık, cennete çevirdik... Yıktılar, cehenneme benzettiler", "İstanbul Büyükşehir Bele-diyesi'ne ve AK Parti Büyükçekmece'ye yaptığı yıkımlardan dolayı teşekkürü borç biliriz" yazılı pankartlar açan grup, yıkım anının fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıdılar. Grup adına basın açıklaması yapan Turan Yazıcı, İBB'nin Büyükçekmece Belediyesi'nin kültürel etkinlikleri baltalamak amacıyla kültür evlerini yıktığını belirtti.

En büyük kültür parkı

Yazıcı şunları söyledi: "1999' a kadar çöplük ve moloz döküm alanı olan bu yer, Büyükçekmece Belediyesi'nin yaptığı çalışmalar sonucu İstanbul'un en büyük kültür parkı oldu. Türkiye'nin ilk ve A kategorisindeki tek festivali olan Büyükçekmece Uluslarası Kültür ve Sanat Festivali'ne yıllarca ev sahipliği yaptı. Güzelliğiyle İstanbul halkının cazibe merkezlerinden biri olan bu parktaki kültürel değerlerinin sergilendiği 15 yöreevi ve otağ çadırlarını yıkarken işgal altındaki tarihi eserler, surlar, dere yatakları, su toplama havzaları hiç aklınıza gelmedi mi?"

Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup, yıkıma karşı eylemlerini sürdüreceklerini dile getirdiler.

İBB'den yapılan açıklamada ise Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü ve Sokullu Külliyesi Koruma Alanı' nda yıkımı gerçekleştirilen 14 bina arasında hiçbir kültürel tesisin bulunmadığını kaydedildi.
Cumhuriyet


Geri Dön