06 / 05 / 2024

Siyasi risklerin ortadan kalkması sektörü hareketlendirecek!

Siyasi risklerin ortadan kalkması sektörü hareketlendirecek!

CENTURY 21 Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, 1 Kasım seçimlerinden sonra finansal piyasalarda toparlanma sürecine girildiğine işaret etti.



CENTURY 21 Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, 1 Kasım seçimlerinden sonra finansal piyasalarda toparlanma sürecine girildiğine işaret ederek, "Siyasi risklerin ortadan kalkması, gayrimenkul piyasalarında da rahatlamaya neden olacak. Bunun işaretleri şimdiden alınmaya başladı" dedi. 


Finansal piyasalardaki dalgalanmaların olumsuz yönde etkilediği sektörlerin başında gayrimenkul sektörünün geldiğini kaydeden Atalay, şöyle konuştu: "Bunun ki nedeni var, birincisi; alımların ciddi bir kısmının kredi kullanılarak yapılması. Zira, finansal Ş piyasalarda yaşanan istikrarsızlık, bankaların risk iştahını azaltıyor. 


Böylece vadeler kısalıyor, faizler ise artıyor. Diğer bir neden ise; belirsizlik dönemlerinde finans piyasalarında radikal değişiklikler yapma ve pozisyon değiştirme işlemlerinin riskler taşıması. Bu tür dönemlerde herkes olabildiğince pozisyonunu koruyarak 'bekleyelim görelim' durumuna geçiyor ve alım kararlarını erteliyor." 


Umutlar yüksek 

EMLAK ve gayrimenkul sektörünün aralık için beklentilerinin oldukça yükseldiğini vurgulayan Atalay, "Birkaç aydır ertelenen bu talebin özellikle aralık ayında tavan yapacağını düşünüyoruz. Bu da son birkaç aydır duraklama içinde olan sektöre büyük hareketlilik getirecektir. Tabii ki fiyatlarda da bir artış da söz konusu olacaktır" diye konuştu. 


Yeni Yüzyıl


Geri Dön