Altın & Dolar

'Siz hanicilere bakmayın' diyen İslam Memiş, gram altında ağustos ayı için 'rekor' beklentisini açıkladı!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıların gözde yatırım aracı olan gram altında ağustos ayı için 'rekor' beklentisini açıkladı. İslam Memiş, piyasalar için 'savaş' riskine dikkat çekti

 

Yaptığı her açıklama yatırımcılar tarafından yakından takip edilen Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasalarda 'savaş' odaklı risklere dikkat çekti. Finans Analisti İslam Memiş ayrıca ağustos ayı için gram altında beklediği rekor seviyeyi açıkladı. 

Yatırımcılar tarafından yakından takip edilen borsa ve dolar değerlendirmeleri ile başlayan Altın ve Para Piyasaları İslam Memiş, "Bu hafta Fed'in faiz kararını takip ettik. Borsada yükselişler var, kalıcı mı? Dopdolu konu başlıkları var. Yatırımcıların gözdesi Borsa İstanbul 10 bin 877 puanda ayın ilk işlem gününe başladı. Bizim bir düşüş beklentimiz vardı. 10 bin 700 altındaki rakamlar alım fırsatı, sonra 11 bin üzerine kendini atabilir gibi uyarılarım vardı. Bu hafta 10 bin 700 puan altına kadar sarktı, sert bir biçimde geriledi. Eğer 10 bin 800 üzerinde tutunabilirse 11 bin puanı hedef alan trend oluşabilir.

Yatırımcıların bir diğer gözdesi olan dolar kuru 33 lira 12 kuruş. Dolar tarafında 33 TL altında olan rakamlar kalıcı olmayacaktır demiştik. Bu sene sonuyla alakalı 40 lira rakamı geçerliliğini koruyor. Yukarı yönlü hareketlerin süreceğini tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı.


Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, sözlerine şu şekilde devam etti: "Ons altın 2 bin 426 dolar seviyesinde. Bu haftaki ajandamızda 2 bin 450 dolara kadar yükselecek, oradan satış gelecek beklentimiz vardı. Yine ons altın, Fed Başkanı'nın açıklamalarının ardından 2 bin 458 dolara kadar yükseldi. 2 bin 435 doları gördü. Kısa vadeli baskılanmanın süreceğini öngörüyorum. Jeopolitik riskler tırmanmazsa satış baskısı devam edebilir. İran tarafında riskler olursa 2 bin 480 direncini tekrar test edebilir. Bu haftaki beklentimiz de gerçekleşmiş oldu. 2 bin 450 dolara kadar yükseliş, oradan tekrar satış oldu. 2 bin 600 dolara kadar Fed'in faiz indirimini fiyatlayan bir ons altın, 2 bin 600 dolar üzerinde de savaşı fiyatlayan bir ons altın göreceğiz. Sene sonu beklentimiz yukarı, düşüşler alım fırsatı.

Gram altında yine her hafta uyarım şu şekildeydi. Her düşüş bir alım fırsatı. Ons altını takip eden gram altın göreceğiz. Gram altın TL'de 2 bin 520 - 2 bin 620 lira aralığını takip edeceğiz demiştim. 2 bin 623 lira fiziki tarafta gerçekleşti. Ons altının gerilemesiyle gram altın geriledi. 2 bin 580 lira destek seviyeleri var ons altın nedenli. Fakat jeopolitik gerilimi tırmandıran gelişme olursa yükselişi takip edeceğiz. Bu ay zirve seviyemizi 2 bin 730 lira olarak bekliyoruz. Her ay yeni rekor denemesi ile yoluna devam ediyor. Siz hanicilere bakmayın. Siz miktara bakın, fiyatlara değil. Siz her düşüşü bir alım fırsatı olarak değerlendirmeye devam edin. Yıl sonu beklentimiz 3 bin -3 bin 500 TL."

 

Emekli maaş farklarının ödeneceği net tarih belli oldu! SGK az önce açıkladı! Emekliler bu tarihe dikkat!

İzmir'e İstanbul modeli kentsel dönüşüm müjdesi!

Koç Üniversitesi, İstanbul Bebek'te konut satıyor!