Otomobil

Skoda yeni elektrikli model arabasını tanıttı! Vision 7S hayranlık uyandırdı! İşte detaylar!

Skoda, yeni elektrikli modelini tanıttı. Şirket yeni logosu ile Vision 7S modelini görücüye çıkardı. İşte detaylar! Marka 2026 yılına kadar üç yeni modelini piyasaya sürmeyi amaçlıyor

Çekya merkezli otomobil üreticisi Skoda, yeni logosunu ve 7 koltuklu elektrikli SUV modelini tanıttı.  Marka 2026 yılına kadar üç yeni modelini piyasaya sürmeyi amaçlıyor.

İşte merak edilen detaylar!

SKODA Yönetim Kurulu Başkanı Klaus Zellmer'in marka 2026 yılına kadar toplam üç yeni tamamen elektrikli model piyasaya sürmeyi planladıklarını söyledi.

SKODA VİSİON 7S ÖZELLİKLERİ!

Elektrikli modellerin hepsi yeni tanıtılan Vision 7S'in tasarım dili aynı olacak ve ilk olarak 2024 yılında kompakt SUV tanıtılacak. Yine yapılan açıklamalar ışığında 2023 yılında Superb ve Kodiaq modelleri yenilenecek ve 2024 yılında Octavia yenilenen hali ile tanıtılacak.

Markanın tasarım dilindeki değişimden en çok nasibini alan bölüm sembol haline gelen ızgara. Araçta önde ve arkada bulunan kanal tasarımı pillerin soğutulmasında aktif görev alıyor. 89 kWh'lık bir batarya donanımı ile gelen ve bu sayede 600 kilometre menzil sunan model grubun MEB platformunu kullanıyor. Bataryalar 200 kW'a kadar hızlı şarj olabilme özelliğine sahip. Aracın önünde ve arkasında bulunan T şeklindeki far takımları da yeni tasarımın öğeleri arasında bulunuyor. Yeni modelin içinde de yine radikal değişimler yapıldı. 14,6 inçlik multimedya ekranı Skoda’nın şimdiye kadar kullandığı en büyük ekran olmuştur. Oldukça büyük bu multimedya ekranının iki konumu bulunuyor. Sürüş kısmında ise dik olarak konumlanan ekran, araç park halinde iken veya şarj esnasında rahatlama moduna geçildiği zaman yan dönerek uzağa kayılıyor.

Bunun yanı sıra sürücü ve yolcu koltukları arkadaki yolcularında ekranı görebilmesi için içe doğru dönüp geriye yaslanıyor. Üstten ve alttan düzleştirilmiş direksiyon simidinin hemen arkasında da oldukça geniş 8,8 inçlik bilgi ekranı bulunuyor. Direksiyonun alt bölümünde de araç dururken aktif olan bir dokunmatik yüzey de bulunuyor. Araçta ayrıca ikinci koltuk sırasına kadar uzanan orta kolsola monte edilmiş çocuk oto koltuğu yer alıyor. Modelin tüm iç mekan, zemin ve bagaj tamamen geri dönüştürülmüş malzemelerden yapıldı.