28 / 04 / 2024

Smyrna Evleri 150 milyon TL'lik yatırımla yükseliyor!

Smyrna Evleri 150 milyon TL'lik yatırımla yükseliyor!

Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan yaptığı açıklamada Ankara'da yapımına başlanacak 150 milyon TL yatırımlı, 640 konutluk Smyrna Evleri Projesi ile Ege-Koop'un temellerinin yeniden atıldığını söyledi.




Ankara'da yapılacak Smyrna Evleri Projesi'ni tanıtan Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "İzmir'i yönetenlerin ilgisizliğini öngören Ege-Koop, Türkiye'ye açıldı" dedi

Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Ankara'da yapımına başlanacak 150 milyon TL yatırımlı, 640 konutluk Smyrna Evleri Projesi ile Ege-Koop'un temellerinin yeniden atıldığını söyledi.


640 konutluk proje

Smyrna Evleri Projesi'nin tanıtımını yapan Aslan, İzmir'de yer bulma sorunu yaşadıklarını ve yerel yönetimlerin kentsel dönüşüme destek vermediğini söyledi. Aslan, "İzmir'i yönetenlerin ilgisizliği, kıskançlığı, kısır değerlendirmeleri bugün Ege-Koop'u hak etmediği bir olumsuz tabloyla karşı karşıya bıratı. İzmir'i yönetenlerin ilgisizliğini ve kıskançlığını yıllar önce öngören Ege-Koop, 2 yıl önce anatüzüğünü değiştirerek Türkiye'ye açılma kararını aldı. Bu kararımızı o günlerde pek ciddiye almayan, inanmayanlara ve bizi yine hayalcilikle suçlayanlara yine büyük dev projeyle cevap vererek 640 konutluk ilk özgün ve prestij projesi olan Smyrna Evleri projesini uygulama aşamasına getirmiştir" dedi.

Yaptıkların onbinlerce konuta rağmen, İzmir'de destek göremediklerini dile getiren Aslan, "İzmir'i yönetenlerin bizden esirgedikleri ilgi ve desteği Ankara'yı yönetenler fazlasıyla gösteriyor. Ege-Koop çok kısa sürede, Ankara'da basınıyla, sivil toplumuyla, bürokrasisiyle, iş çevreleriyle geniş kesimlerin ilgi odağı haline geldi. 640 konuttan oluşacak Ege-Koop Smyrna Evleri Projesi çok kısa bir sürede Ankara'da ve ülke düzeyinde büyük bir ilgi uyandırdı" diye konuştu.



Rant iddiası

Hüseyin Aslan, "İzmir'de belediyeler dar ve sabit gelirlilerin konut sahibi olmalarını sağlayacak bir metrekare dahi arsa üretmemiş, bu yetmezmiş gibi haksız rekabet ortamı oluşturmuş, İzmirlileri İstanbul'dan, Ankara'dan gelen büyük firmaların insafına terk etmiştir. Kentsel değer artışı, halka değil büyük firmalara, rantiyecilere adeta peşkeş çekilmiştir. Kentsel dönüşümde belediyeler, yasal görevlerini yapmamış, konut kooperatiflerine öncü olmamış ve kentsel dönüşüm konusunda belirsizlik, kafa karışıklığı ve fırsatçılık adeta teşvik edilmiştir. Kentsel dönüşüm İzmir'de fiyasko sözcüğüyle anılır olmuştur. İzmir, imarsız-plansız kentleşmeye, gecekondulaşmaya, kaçak yapılaşmaya terk edilmiş özellikle Menderes, Kemalpaşa, Menemen ve Seferihisar aksları kentleşme açısından başı boş bırakılmıştır" dedi.


Mayıs'ta başlıyor

Ege-Koop Smyrna Evleri Projesi Eskişehir yolunda yapılacak. Konutlar 7-15-17 kat olarak ortak 4+1, 4+1 dubleks ve 3+1 daireler şeklinde olacak. Çalışmalar Mayıs ayında başlayacak.



Yeni Asır


Geri Dön