28 / 04 / 2024

Soyak Holding'in desteklediği MAS 2012, iki gün boyunca İzmir'de devam etti!

 Soyak Holding'in desteklediği MAS 2012, iki gün boyunca İzmir'de devam etti!

Mükemmelliği Arayış Sempozyumu’nun on üçüncüsü, 12-14 Haziran 2012 tarihinde Swissotel Grand Efes İzmir’ de gerçekleştirilirken, oturum başkanlığını Dr. Emre Çamlıbel yaptı



Türkiye Kalite Derneği (KalDer)  İzmir  Şubesi’nin 1999 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlediği Mükemmelliği Arayış Sempozyumu’nun on üçüncüsü, 12-14 Haziran 2012 tarihinde Swissotel Grand Efes İzmir’ de gerçekleştirildi. 


Soyak Holding Ceo’su Emre Çamlıbel, ‘Çevreci Endüstri ile Sürdürülebilir Gelişme’ oturumunun başkanlığını yürüttü.


Ege’nin en büyük sempozyumu olan ve 12-14 Haziran tarihleri arasında Swissotel Grand Efes İzmir’ de ‘Yeni Dünya, Yeni Yaklaşımlar’ ana temasıyla gerçekleşen ‘Mükemmelliği Arayış Sempozyumu’nda farklı oturumlarda 2023 Türkiye Vizyonu ve İzmir, Geleceğin İş Dünyası, Yeni Nesil Yöneticiler, Çevreci Endüstri ile Sürdürülebilir Gelişme, İş Yaşamına kendimizi Nasıl Hazırlamalıyız, Perakendede Yeni Trendler, Yaşamda Kalite konuları değerli konuşmacıların katılımı ile ele alındı.

 

Soyak Holding’in de desteklediği MAS 2012’de iki gün boyunca, akademi , iş , siyaset , çevre , kültür ve sanat dünyasından isimler deneyimlerini paylaştı. Etkinliğin ikinci gününde Soyak Holding CEO’su Dr. M. Emre Çamlıbel’in Oturum Başkanlığı’nı yürüttüğü ‘Çevreci Endüstri ile Sürdürülebilir Gelişme’ adlı panelin konuşmacıları arasında Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, My Climate Genel Müdürü Bahar Şen ve Siemens  Ankara  Bölge Direktörü Serdar Bozkurt yer aldı.

 

Çamlıbel, moderatörlüğünü yürüttüğü oturumdan çıkan sonuçları şöyle özetledi:


Dünya bugün ekonomik krizin yanı sıra ekosistem ve sosyal kriz de yaşıyor. İnsanların değişime yönelik alışkın oldukları düşünce tarzlarını değiştirebilmek hala zor görünüyor. Oysa, sürdürülebilirlik olmadan büyümek artık mümkün görünmüyor. İklim değişikliği konusuna şehirleşme açısından bakıldığında ise, akıllı yeşil şehirler ekolojik dengeye destek sağlayacaktır. Ancak kentlerin kimliğinin de korunması gerekli. Doğa’nın dili öğretilmeye başlanmalı. Gelişme yaşanırken, yeşil teknolojiler ve yenilenebilir enerji konusunda devlet desteği çok önemli. Karbon vergisi, emisyon ticareti gibi konularda ise hala çok büyük çelişkiler ve sıkıntılar var. Bunların düzenlenmesi gerek. Çünkü artık ülkeler yeşil stratejileri yeni büyüme stratejileri olarak görüyorlar. Dolayısıyla devletler yeşil ekonomiler için uygun ortam yaratırsa şirketler yeşil hedeflerine ulaşabilir. Artık biliyoruz ki, sürdürülebilirlikte teknolojilerden daha önemlisi, insanların katılımı ve işbirliğidir. Teknoloji, ihtiyaçlar ve alışkanlıklar dengesi iyi kurulmalıdır.


Soyak, faaliyetlerini sürdürülebilir yaşam ilkesi doğrultusunda yönetirken, sektörün gelişimini destekleyecek çalışmalara öncülük etmeye devam ediyor. 2002 yılından bu yana verilmekte olan ‘Ege Bölgesi Kalite Ödülü’ne başvuruda bulunan kurum ve kuruluşların ödülleri de Mükemmelliği Arayış Sempozyumu’nun son günü sahiplerini bulacak.


Geri Dön