29 / 04 / 2024

Socar & Turcas İzmir'de rüzgar santrali kuracak!

Socar & Turcas İzmir'de rüzgar santrali kuracak!

Petkim'i alarak Türkiye'deki enerji sektöründe hızlanan Socar & Turcas ortaklığı, rafineri yatırımının yanında rüzgar santrali de kuracak



İzmir Aliağa'daki Petkim arazinin bir kısmına 47 megavatlık (MW) rüzgar santrali kuracaklarını ve bu amaçla Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na lisans başvurusu yaptıklarını belirten Turcas icra Kurulu Başkanı Batu Aksoy, şunları söyledi: "Kasım ayında izin çıkmasını bekliyoruz. Petkim'in sahası içinde 40-50 milyon dolarlık yatırımla 19-20 rüzgar gülü yapılacak. Burada ürettiğimiz enerjiyi kendi bünyemizde kullanacağız."

AVRUPA'YA GAZ SATIŞI
Socar Azerbaycan Genel Müdürü Seymur Agayev ise Azeri doğalgazını parayı çok veren değil, en verimli projeyle Avrupa'ya ulaştırmayı hedeflediklerini ifade etti. Azerbaycan'ın 2 trilyon metreküplük ispatlanmış gaz rezervi olduğu bilgisini veren Agayev, 2014 yılında tamamlanacak olan Şahdeniz 2 projesinden 16 milyar metreküp gaz çıkarılacağını belirtti. Agayev, "Bu gazın 3.5 milyar metreküpü Azerbaycan ve Gürcistan'ın ihtiyacını görüyor. Geri kalan 12.5 milyar metreküplük kısmını Avrupa pazarına sunmayı düşünüyoruz. Birçok doğalgaz boru hattı ve yapılması öngörülen proje var. Hangi kanalı seçeceğimizi sunulan projelerin verimliliği belirleyecek" dedi.
Bugün

Geri Dön