30 / 04 / 2024

Soğukpınar resmen mahalle oldu!

Soğukpınar resmen mahalle oldu!

Düzce Belediyesi sınırları içine dahil edilen Soğukpınar Mahallesi için hazırlanan imar planları, itirazların da ele alınmasından sonra Düzce Belediye Meclisi tarafından onaylanarak resmen mahalle oldu.




Düzce Belediyesi sınırları içine dahil edilen Soğukpınar Mahallesi için hazırlanan imar planları, itirazların da ele alınmasından sonra Düzce Belediye Meclisi tarafından onaylanarak resmen mahalle oldu. Soğukpınar mahalle muhtarı İzzet Uysal, artık Düzce’nin bir mahallesi olduklarını belirtti ve ‘ imar planları olan bir mahalleyiz. Başta doğalgaz olmak üzere tüm yatırımlara açığız’ dedi.


Soğukpınar mahallesinin, resmi statüde mahalle olmasına ilişkin süreç tamamlandı. Düzce Belediye Meclisi tarafından 2011 yılında Düzce Belediyesi sınırları içine dahil edilen Soğukpınar Mahallesi için önce kadastro sınırlarına göre hazırlanan İmar Planı hazırlandı. Taslak imar planı, vatandaşların ihtimal itirazları için askıya çıktı.14 Ekim tarihinde inceme ve itiraz süreci için askıya çıkarılan İmar Planına 5 Kasım tarihine kadar toplam 40 itiraz geldi. Soğukpınar Mahallesi İmar Planına ilişkin yapılan itirazlar, Düzce Belediye Meclisinin Aralık ayı toplantılarında gündeme geldi. İtirazların meclis tarafından görüşülmesinin ardından alınan kararlara göre yeniden hazırlanan İmar Planı bir kez daha inceleme ve itiraz süresi için askıya çıktı. Askı sürecinin sona ermesi ile birlikte planlar bir kez daha Meclise geldi ve onaylandı. Soğukpınar mahalle muhtarı İzzet Uysal, mahallenin belediye sınırlarına dahil olması ile birlikte belediye hizmetlerini aldıklarını belirtti ve “ O tarihlerde içme suyu ve diğer alt yapı çalışmaları tamamlandı. Ulaşım hizmetleri aksatılmadan yerine geldi. Şimdi imar planımız da bulunuyor. Alt yapısı büyük ölçüde tamamlanmış ve imar planları bulunan bir mahalle olarak şimdi de doğalgazın mahallemize gelmesini bekliyoruz. Mahallemiz için çalışan başta Belediye Başkanımız Mehmet Keleş olmak üzere tüm belediye meclis üyeleri ve personeline teşekkür ederim’ dedi.



Düzce Belediyesi


Geri Dön