05 / 05 / 2024

Kocaeli Soğukpınar'daki 4 HES projesinde sona gelindi!

Kocaeli Soğukpınar'daki 4 HES projesinde sona gelindi!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi, vatandaşa verdiği suya zam yapmamak amacı ile başlattığı HES Projesini bitirme noktasına geldi. İSU'nun en büyük HES projesi olan Soğuk Pınar üzerindeki 4 HES projesinin üçüncüsünün ihalesi yapıldı.



İSU, enerji maliyetlerini azaltarak vatandaşa verdiği suya zam yapmamak amacı ile başlattığı HES çalışmalarında Kandıra Namazgah Barajı HES Projesini bitirme noktasında gelirken, Avluburun HES projesi onaylandı ve ihalesi yapıldı. Başiskele Soğuk Pınar üzerinde de 4 HES için çalışmaların sonuna gelen ÎSU, Soğuk Pınar HES'lerinin üçüncüsünün ihalesini de yaptı; HES'lerde üretilecek elektrik ile İSU'nun enerji giderlerinde büyük düşüş sağlanacak. 



AVLUBURUN HES'İ BAŞLAYACAK 



Kandıra köylerine Sapanca'dan verilen suyun Avluburun arıtma tesisine giderken oluşan debiden yararlanarak elektrik üretmek isteyen ÎSU, Avluburun HES'inin proje çalışmalarını bitirdi ve ihaleye çıktı. Günlük 0,2 MGW elektrik üretimi gerçekleştirmesi planlanan Avluburun HES'inin ihalesini Cemil Özgür İnşaat yaptı. Sapanca ve Avluburun arasında bulunan borunun üzerine yapılacak olan HES 1 milyon 578 bin 875 lira mal olacak. 


SOĞUK PINAR'DA 4 HES 


Yatırım yaparak işletme maliyetlerini azaltmak ve suyu daha ekonomik dağıtmak için HES çalışmalarını uzun zaman önce başlatan İSU'nun ; en büyük HES projesi, Soğuk Pınar üzerindeki 4 HES projesi. ÎSU Soğuk Pınar üzerinde 4 HES'ten üçüncüsünün ihalesini yaptı. Hasan Kaşıkçı'nın kazandığı ihale ile önümüzdeki günlerde bölgede çalışmanın başlaması bekleniyor. Üçüncü HES tamamlandıktan sonra kalan 3 HES'in birlikte ihale edilmesi planlanıyor. Soğuk Pınar 3'ncü HES'i günlük 0,5 j MGW elektrik üretecek. HES 1 milyon 929 bin 204 liraya mal olacak.




Demokrat Kocaeli


Geri Dön