04 / 05 / 2024

Söke Karacahayıt Gölet'inde sona gelindi!

Söke Karacahayıt Gölet'inde sona gelindi!

AYDIN'ın Söke'dekii 3 bin 500 dönüm arazide yapımı süren, tamamlandığında Türkiye'nin sulama amaçlı kullanılacak en büyük göletlerinden birisi olacak olan Karacahayıt Gölet'inde sona gelindi.



AYDIN'ın Söke ilçesi Karacahayıt Mahallesi Kargın Çayı üzerindeki 3 bin 500 dönüm arazide yapımı süren, tamamlandığında Türkiye'nin sulama amaçlı kullanılacak en büyük göletlerinden birisi olacak olan Karacahayıt Gölet'inde sona gelindi.


Karacahayıt Mahallesi Muhtarı Ahmet Ateş ekili arazilerin susuz kalmaması için yapılan göletin Eylül ayına kadar tamamlanarek hizmete açılmasını hedeflendiğini söyledi. Muhtar Ateş, Kargın Çayı üzerindeki göletin tamamlandığında 14 bin dönüm arazinin sulaması yapılacağı belirterek, "2014 yılında ihalesi yapılan göletin inşasına 2015 yılı sonlarında başlanıldı. Tünelden dolayı biraz gecikmeler oluştu. Türkiye'nin hiçbir göletinde tünel yok. Buna rağmen çalışmalarda son aşamaya gelindi. Gölet, 2.7 milyon metreküp su kapasitesine sahip olacak. 


Göletin su tutacak uzunluğu 5 kilometre alana sahiptir. 3 bin 500 dönüm arazi üzerine kurulan göledimiz tamamlandığında 14 bin dönüm ekili alan sulanabilecek. Kurak geçen yıllarda artık Karacahayıt çiftçisinin arazileri susuz kalmayacak. Burası Türkiye'nin sulama amaçlı kullanılacak en büyük göletlerinden biri olacak. Toplam maliyeti 30 milyonluk bir yatırım olan gölet şimdiden hayırlı olsun. Burada DSİ Bölge Müdürlüğü ve yetkili firmanın özverili çalışmaları sayesinden adeta çöl olan bir yeri sulak bir alana dönüşecek" dedi.


Hürriyet 


Geri Dön