28 / 04 / 2024

Bahçeşehir Gölet'ine bisiklet yolu yapılacak!

Bahçeşehir Gölet'ine bisiklet yolu yapılacak!

Başakşehir Belediyesi, Bahçeşehir Gölet'inde yer alan yürüyüş yoluna bisiklet yolu inşa etmek için çalışmalara başladı.



İstanbul Başakşehir Belediyesi, ilçe genelinde bisiklet yolu yatırımlarına devam ediyor. Milliyet'te yer alan habere göre; belediye 1.250 metre uzunluğundaki yürüyüş yoluna 1.273 metre uzunluğunda yeni bir etap daha ekleyecek. Çalışmalar hakkında açıklama yapan  Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, yürüyüş yoluna ilave olarak bir de bisiklet yolu yaptıklarını dile getirdi. 

Bahçeşehir Gölet Parkı’nın yanında bulunan dere aksı ile demir yolu arasındaki güzergâhta saha çalışmaları aralıksız sürüyor. Zemin düzleme işlemlerinin yapıldığı çalışma alanında inceleme yapan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, yetkililerden bilgi aldı. Gölet yürüyüş yolunu projesinin 2. etap çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Başkan Kartoğlu, projenin tamamlanarak kısa süre içerisinde Başakşehir ilçe sakinlerinin hizmetine sunulacağını dile getirdi.

Bahçeşehir Gölet ine bisiklet yolu yapılacak!

BİR YANI YÜRÜYÜŞ, DİĞER YANI BİSİKLET YOLU OLACAK 

Çalışmalar tamamlanmasıyla yürüyüş yolunun uzunluğunun 3,5 kilometreye ulaşacağını dile getiren Başkan Kartoğlu, “Mevcut yürüyüş yolumuzun ilk etabı 2 bin 250 metre uzunluğa sahip. Yürüyüş yolu güzergâhımızı bin 273 metre daha uzatarak 3 bin 523 metreye çıkartıyoruz. Sadece yürüyüş yolu ile sınırlı kalmıyoruz. Yürüyüş yolu güzergâhımızın hemen yanı başına bir de bisiklet yolu yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Arnavutköy'ün ilk bisiklet yolu Hadımköy'de inşa edilecek! 


Geri Dön