30 / 04 / 2024

Bahçeşehir Gölet'te başlayan inşaat durduruldu!

Bahçeşehir Gölet'te başlayan inşaat durduruldu!

Bahçeşehir Gölet'te inşaat yapılmasının önünü açan 2013 yılı imar planları iptal edilmişti. Kararın ardından gözler Başakşehir Belediyesi’ne çevrilirken göletteki inşaat çalışmaları geçici olarak durduruldu.




Bahçeşehir Gölet'te inşaat yapılmasının önünü açan 2013 yılı imar planları iptal edilmişti. Kararın ardından gözler Başakşehir Belediyesi’ne çevrilirken göletteki inşaat çalışmaları geçici olarak durduruldu.


Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri’nden konu hakkında yapılan açıklamada, “İstanbul 5.İdare Mahkemesi vermiş olduğu karar ile, dava konusu planlarda plan notu ve hükümleri ile gölet ve çevresinde yeni yapıların inşa edilebilmesi koşullarının oluşturulmasının alanın kendine özgü özelliklerini ve bütünlüğünü zedeleyecek olması; plan notlarında “vb.” ifadesinin kullanılmış olmasının parkın niteliği açısından önemli belirsizlikler oluşturması nedenleriyle uyuşmazlık taşınmazlar yönünden dava konusu 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan değişikliklerinde şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, kamu yararına ve hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna ulaşılmıştır” ifadesi kullanıldı.


Bahçeşehir Gölet Alanı İle Pazar Alanına Ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği, 29.04.2013 tarihinde 30 gün süre ile Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü’nde askıya çıkmıştı.


İnşaatın durdurulmasıyla ilgili olarak Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri tarafından yapılan açıklama şu şekilde;


Başakşehir Belediyesine "İnsaf edin Danıştay durdurmadan başlayan inşaatları siz durdurun... Göleti yürüyüş yolları, ağaçlarla donatalım, betonla değil" diye seslenmiştik... Duyarlılık göstererek bu çağrımıza kulak verdikleri, adalete olan inancımıza gölge düşürmedikleri için Başakşehir Belediyesine teşekkür ederiz. Bu kararlarının arkasında durmalarını bekliyor, samimiyetle destekliyoruz... 

Doğru bildiğimiz yolda, bölgemizde halkımıza ait her türlü haklı davayı sonuna kadar sürdüreceğimizi kamuoyuna önemle duyururuz.

Saygılarımızla, 

Bahçeşehirliler Derneği 


Bahçeşehir Göleti ihalesini 103 milyon TL teklifle kazanan Atmaca Grup Bahçeşehir Göleti çevresinde hayata geçireceği Bahçeşehir Park projesini 24 Ekim'de satışa çıkardı.  Gölet alanına dükkan, 2 yıl önce aldığı yan parselde ise konut inşa etmeyi planlayan Atmaca Grup iki ayrı projeyi Bahçeşehir Park adıyla tek bir projede toplamıştı. Bahçeşehir Park projesi, Bahçeşehir Gölet'in büyütüleceği alanda 99 bin 858 metrekare yüz ölçümündeki 607 ada 10 parselde hayata geçirilecekti. Projede 130 rezidans daire ve 130 cadde mağazası yer alacaktı.


Neler olmuştu?

Bahçeşehir Göleti çevresini yapılaşmaya açan arsa satışı ihalesi 9 Nisan’da Resmi Gazete’de yayımlanan ilanla duyuruldu. Başakşehir Belediyesi ilanda 607 ada 2, 5, 6, 7, 8, 9 ve 10 sayılı parsellerin hasılat paylaşım modeliyle satışa çıkardı. 24 Nisan’da yapılan ihaleyi 103 milyon TL teklifle Atmaca Grup kazandı.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön