02 / 05 / 2024

Solarkent'te tasarruf eden akıllı asansörler kuruluyor

Solarkent'te tasarruf eden akıllı asansörler kuruluyor

Türkiye'nin geri dönüşümlü ilk ve tek konut projesi olan Solarkent, tasarruflu asansör sistemiyle de site sakinlerine avantajlar sunuyor



Türkiye'deki site tipi konut projelerinde ilk kez Solarkent'te uygulanan, Schindler tarafından üretilmiş akıllı toplama ve yönlendirme sistemine sahip asansörler, yüzde 25'e varan oranlarda elektrik tasarrufu sağlıyor.


Dünyada ve Türkiye'de en yaygın bakım ve teknik servis ağına sahip İsviçreli asansör firması Schindler tarafından Solarkent'te uygulanan Miconic 10 asansör sistemi, geleneksel asansör sistemlerine göre yüzde 25 oranında elektrik tasarrufu sağlama özelliğine sahip.

Proje genelinde toplam 16 adet yüksek, 3 adet düşük hızlı asansör bulunuyor. 4 bloğun her birinde saniyede 2,5 m hızında hareket eden 4 asansör yer alıyor. Böylelikle her 3 yolcuya bir servis olanağı sağlanmış oluyor. 

Aydınlı Grup'un inşaat alanındaki ilk projesi Solarkent, bir konut projesinde küresel ısınmaya ve doğal kaynakların tüketilmesine karşı ülkemizde atılan ilk adım olarak diğer projelere örnek oluşturuyor. Solarkent'in tasarruf ve kazanç konsepti kapsamında, solar paneller aracılığıyla elektrik üretilmesinin ve akıllı asansörlerin yanı sıra daha pek çok farklı çalışma var. Örneğin tek çocuklu bir ailenin, site içindeki sosyal tesis, kreş, özel anaokulu imkânları ve ulaşım avantajları ile aylık yaklaşık 500 TL'ye yakın masraftan da tasarruf etmesi amaçlanıyor. Projedeki solar panellerin ürettiği elektrik enerjisi ve tasarruf sağlayan diğer alt yapı sistemleriyle beraber aylık site giderleri ciddi ölçüde azalıyor.

Solarkent hakkında

Aydınlı Grup'un inşaat sektöründeki ilk projesi Solarkent, İstanbul Esenyurt'ta 28.000 m2'lik alanda 30 katlı 4 blokta, 10 farklı daire seçeneği sunan 866 adet konuttan oluşuyor. Tasarruf ve kazanç  konseptiyle tasarlanan ve Türkiye'nin geri dönüşümlü ilk ve tek konut projesi olma özelliğine sahip Solarkent, doğaya saygı gösterirken bunu kazanca dönüştürecek. Otopark çatısı solar panellerle kaplanan Solarkent, güneşten elektrik üretecek, ürettiği elektriği kazanca dönüştürecek. Sağlanan kazanç, site aidatlarında tasarruf olarak site sakinlerine geri dönecek.

Schindler hakkında

1874 yılında İsviçre'de kurulan ve dünyanın en büyük asansör ve yürüyen merdiven firmaları arasında yer alan Schindler, 1947'den bu yana Türkiye'de hizmet veriyor. Yürüyen bant ve asansörlerde farklı seçenekler sunan Schindler, hidroelektrik santrallerden alışveriş merkezlerine, havaalanlarından konutlara kadar geniş bir mekan yelpazesinde hizmet sunuyor. Dünyada ve Türkiye'de en yaygın bakım ve teknik servis ağına sahip olan Schindler, her marka asansör ve yürüyen merdivenlerin modernizasyon ve bakımını da yapıyor. 

Basında kullanılan diğer haberler;

Solarkent projesinde asansörler akıllandı
Türkiye'nin geri dönüşümlü ilk ve tek konut projesi olarak nitelendirilen Solarkent, tasarruflu asansör sistemiyle de dikkat çekiyor. Yapılan açıklamaya göre, Türkiye'deki site tipi konut projelerinde ilk kez Solarkent'te uygulanan, Schindler tarafından üretilmiş akıllı toplama ve yönlendirme sistemine sahip asansörler, yüzde 25'e varan oranlarda elektrik tasarrufu sağlıyor.

Schindler tarafından Solarkent'te uygulanan Miconic 10 asansör sistemi, Solarkent'te 16 adet yüksek, 3 adet düşük hızlı asansör olarak uygulandı.  Projedeki 4 blokun her birinde saniyede 2.5 m hızında hareket eden 4 asansör yer alıyor. Böylelikle her 3 yolcuya bir servis olanağı sağlanıyor.

Yapılan açıklamada altı çizilen diğer nokta da Aydınlı Grup'un inşaat alanındaki ilk projesi Solarkent'in  bir konut projesinde küresel ısınmaya ve doğal kaynakların tüketilmesine karşı Türkiye'de atılan ilk adım olarak diğer projelere örnek oluşturması oldu. Solarkent'in tasarruf ve kazanç konsepti kapsamında, solar paneller aracılığıyla elektrik üretilmesinin ve akıllı asansörlerin yanı sıra daha pek çok farklı çalışma var. Örneğin tek çocuklu bir ailenin, site içindeki sosyal tesis,  anaokulu imkânları ve ulaşım avantajlarıyla aylık 500 TL  tasarruf etmesi amaçlanıyor.

Tebernuş Kireçci



Solarkent'te tasarruflu asansörler

Aydınlı grubu tarafından Esenyurt'ta inşa edilen Solarkent projesi tasarruflu asansör sistemiyle site sakinlerine avantajlar sunuyor.

Schindler tarafından üretilen akıllı toplama ve yönlendirme sistemine sahip Miconic 10 asansör sistemi , yüzde 25'e varan oranlarda elektrik tasarrufu sağlıyor.

Proje genelinde toplam 16 adet yüksek, 3 adet düşük hızlı asansör bulunuyor. 4 bloğun her birinde saniyede 2,5 m hızında hareket eden 4 asansör yer alıyor. Böylelikle her 3 yolcuya bir servis olanağı sağlanmış oluyor. Asansörler ile aylık yaklaşık 500 TL'ye yakın masraftan da tasarruf etmesi amaçlanıyor.
Sabah/Emlak
 


Geri Dön