21 / 05 / 2024

Solfasol'da yıkımlar hızlandı!

Solfasol'da yıkımlar hızlandı!

Gecekondu bölgelerindeki yıkımlara devam ediyor. Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin göreve geldiğinden beri 30 binden fazla gecekondu yıkıldı. İlçede yıkımın yeni adresi ise 'Solfasol' olarak bilinen bölge oldu.




Altındağ Belediyesi ilçenin çehresini hH değiştirmek için gecekondu bölgelerindeki yıkımlara devam ediyor. Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin göreve geldiğinden beri 30 binden fazla gecekondu yıkıldı. 

İlçede yıkımın yeni adresi ise 'Solfasol' olarak bilinen bölge oldu. 

Altındağ Belediyesi, bölgede 60 gecekondunun yıkımını gerçekleştirdi. Bu bölgede daha önce yaklaşık 2 bin kaçak yapıyı ortadan kaldıran Altındağ Belediyesi, imar planlarına göre okul, yol, park ve diğer sosyal donatı alanlarının yerinde bulunan gecekondulan ortadan kaldırdı. 

Yıkımlar hakkında bilgi veren Başkan Tiryaki "Hacı Bayram-ı Veli hazretlerinin evinin de olduğu bu alanda yaptığımız yıkımlan kararlı bir biçimde gerçekleştirdik. Bu kadar önemli bir alana böyle bir görüntü asla yakışmıyordu. Terk edilen gecekondularda madde bağımlılarının yaşadığı, uygunsuz davranışlar gerçekleştirildiği ihbarlan alıyorduk. Bu nedenle çalışmalarımızı burada hızlandırdık. 

Çok yalanda ise buraların hızlı bir biçimde değiştiğine tanıklık edeceğiz." dedi. 

Vatandaşlara karşı sağduyulu bir tavır sergileyen Altındağ Belediyesi'ne bağlı ekipler, yıkımlarda aldığı önlemlerle de halk sağlığına verdiği önemi ortaya koydu. Mahalle sakinleri ise ahlaka uygun olmayan davranışların sergilendiği harabe yapıların yıkılmasıyla rahat bir nefes aldı. Mahalle sakinlerinden Rızvan Ünsal, yıkımlardan oldukça memnun olduğunu dile getirdi. Ahlaka uygun olmayan her türlü davranışın bu gecekondularda görüldüğüne dikkati çeken Unsal, mahalleli olarak birçok sorunla karşılaştıklarını dile getirdi. Ünsal, yıkımların mahalle için hayırlı olduğunu vurguladı.


Zaman


Geri Dön