06 / 05 / 2024

SOM Değerleme seminerinde yabancıya mülk satışı!

SOM Değerleme seminerinde yabancıya mülk satışı!

SOM Değerleme tarafından düzenlenen ve katılımın ücretsiz olduğu 2011 yılının son Değer mi Değmez mi seminerinin konu başlıkları arasında gayrimenkul hukuku ve yabancılara mülk satışı da yer alıyor



SOM Değerlemenin Ocak ayından itibaren her ayın son Cumartesi günü gerçekleştirdiği Değer mi Değmez mi isimli ücretsiz bilgilendirme seminerinde bu ay gayrimenkul yatırımları, hukuki boyutlarıyla ele alınacak. Gayrimenkul hukuku konusunda uzman bir konuk konuşmacının katılacağı seminerde, özellikle son dönemde sektörün gündemini sıkça meşgul eden Yabancılara Mülk Satışı ve Mütekabiliyet konusuna ilişkin yasal düzenlemeler hakkında da bilgi verilecek. Adi yazılı sözleşme ile gayrimenkul almanın hukuki sonuçları ve istisnalarının neler olduğu, satış vaadi sözleşmesinin hukuki niteliği, tapuya şerh verilmesinin ne gibi faydalarının olduğu gibi soruların da yanıt bulacağı seminer, 24 Aralık 2011 Cumartesi günü saat 14.00te Centrum Toplantı Hizmetlerinin Küçükyalıdaki toplantı salonunda yapılacak.

Kendi evinin sahibi olmak ya da birikimlerini gayrimenkule yatırmayı planlayanlar için kritik konuların ele alındığı Değer mi Değmez mi isimli seminer dizisi devam ediyor. Bugüne kadar binin üzerinde katılımcının gayrimenkul ile ilgili kritik konular hakkında birinci ağızdan bilgi aldığı seminerin 12.si, 24 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Bu ayki ana teması Gayrimenkul Hukuku olan ücretsiz bilgilendirme seminerinde gayrimenkul sözleşmeleri, bu sözleşmelerin taraflara getirdiği yükümlülükler, sözleşmelerin nasıl olması gerektiği, yabancıların mülk edinme yolları, bu konudaki son yasal düzenlemelerin içeriği ve mütekabiliyet konusu ele alınacak.

Katılımın ücretsiz olduğu Değer mi Değmez mi semineri hakkında detaylı bilgi ve başvuru için (0212) 233 51 54 numaralı telefonu arayabilir ya da [email protected] adresine iletişim bilgilerinizi gönderebilirsiniz.

SOM Değerleme

2002 yılında faaliyete geçen SOM Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş., kurumsal ve bireysel yatırımcılara; arsa, arazi ve konuttan, alışveriş merkezlerine, turizm ve konaklama tesislerinden, kültür&eğlence, lojistik, eğitim ve sağlığa kadar farklı pek çok yatırım alanında gayrimenkul değerleme ve fizibilite hizmetleri sunmaktadır. SPK lisanslı bir değerleme şirketi olan SOM Değerleme, aynı zamanda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun kararı ile Bankalara Değerleme Hizmeti Verecek Kuruluşların Yetkilendirilmesi ve Faaliyetleri Hakkında Yönetmeliğe istinaden bankalara gayrimenkul, gayrimenkul projesi veya bir gayrimenkule bağlı hak ve faydaların değerlemesi hizmeti verme konusunda da yetkilendirilmiştir.


Geri Dön